Välkommen hit till min bloggonsdag 25 maj 2011

Svart och vit

Jag har stora problem att kommentera era bloggar just nu, vet att fler av oss har det problemet just nu. Vi får hoppas de rättar till det felet snart. Så om jag inte varit in och kommenterat era bloggar betyder inte att jag inte läst de, men kan ju inte kommentera just nu. Ledsen för det.

En svart blomma är Pulsatilla pratensis ssp. nigricans, Svartsippa . Gillar den jättemycket men verkar inte föröka sig i den takt jag vill.


Fritillaria meleagris 'Alba' ,vit Kungsängslilja, är en vacker skir blomma som peppar, peppar varit fri från liljabaggarna än.


En som i gul form är ett ogräs men i vit form gode snygg Taraxacum albidum, Vit maskros och jag har inte hittat några frösådder efter den heller.

Håller just nu på att slå ut
Ha det gott!!

13 kommentarer:

 1. Du har så många fina ovanliga växter i din trädgård.
  Vit maskros har jag aldrig hört talas om och svartsippan ser så fin ut.
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Annorlunda och vackra allihopa.Kram

  SvaraRadera
 3. Den första blomman var ju läcker.Härligt med mörka blommor.PS: Om man skickar kommentarer med namn och webbadress så kan man kommentera.

  SvaraRadera
 4. De flesta Taraxacum är ju faktiskt vackra, men en del blir så många...Den vita var riktigt kul!

  SvaraRadera
 5. Din svartsippa var jättefin. Jag har försökt med sådan men den har väl inte trivts hos mig för jag har inte sett någon blomma. Min vita kungsängslilja blev alldeles förstörd av liljebaggarna i år. Jag missade väl och plocka på den.:(

  SvaraRadera
 6. Svartsippa var något helt nytt för mig, vilken fantastisk blomma!
  Och kungsängliljorna är så fina, så fina och delikata.
  Vit maskros, i Japan har dom vita maskrosor....??!! Jo, faktiskt, kan det vara en sån som kommit in i din trädgård, tro.....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Den vita maskrosen är en frösådd sådan, jag har både den och en rosa som jag odlar:)

  SvaraRadera
 8. Vilken fin sippa den svarta en sådan har jag inte sett tidigare.
  Om du inte bodde så långt ifrån mig så skulle jag nog komma och köpa plantor av dig. Du har säkert massor som jag inte har.
  men vit maskros har jag och den har inte frösått sig hos mig heller. Den rosa har jag full koll på för den kan fröså sig.

  Tips: Ta bort markeringen vid "fortfarande inloggad" när du skriver dina inloggningsuppgifter så fungerar det att kommentera. Jag har nyss provat.

  Ha en fin fortsättning på veckan och trevlig helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 9. Det ser ut som om det fungerar att kommentera nu, har provat förut idag men det gick inte, jag blev omedd att logga in gång på gång och gav till sist upp. Nu provar jag att skicka Anonymt då det inte går att logga in nu heller.
  Den svarta sippan är bedårande vacker, liksom de vita kungsängsliljorna. Ha en bra kväll.
  Hälsningar Hans i Brännberg

  SvaraRadera
 10. Din svarta sippa är ju bara för läcker! har också svårt att komma in i systemet...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 11. Jag tog bort markeringen vid "fortfarande inloggad" i dina inloggningsuppgifter så nu verkar det fungera, hoppas jag iallafall!!

  SvaraRadera
 12. Men var hittar su alla dina blommor? Du har ju massor som jag aldrig hört talas om. Svartsipan ser underbart fin ut.....glöm inte att samla fröer :) (tigger) //Helén

  SvaraRadera
 13. Jag frösår ju ganska mycket, en del byter jag med andra trädgårdsvänner, köper i Finland (särkän)och köper på växtmarkander:) naturligtvis ska jag plocka frön...

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit