Välkommen hit till min bloggsöndag 17 juli 2011

Göteborgsresan..Hos Karin i Skara

Efter sovit underbart gott på vandrarhemmet, kanske mera klubbat, så satte vi kosan mot Skara för att besöka Karins trädgård, Karin är mer som Karin i Skara på forumet.

Karin skulle möta oss på vägen, men hon körde vi förbi då hon var ute och gick med hundarna, men vi hittade i alla fall för det var den enda vägen:)


Oj vilken trädgård de har Karin och Stellan!!! Jag förstod väl redan före att hon hade en hel del trädgård, men så mycket kunde jag inte föreställa mig. Underbara planteringar, uppvuxna träd och naturen utnyttjad till max. Att vandra i deras trädgård tar någon timme och ändå har man missat en hel del . Jag har iallafall missat fota en del ser jag då jag kommer hem, men hon var en sådan trevlig guide och berättade så mycket att man glömde bort att fota. Som tur är så har ju Ulrika tagit kort också så hennes kort får jag visa sen…

De första men möts då man kommer till Karin och Stellan är denna enorma damm som man odlar kräftor i och en dagliljerabatt

en annan dagliljerabatt den runda, måste vara fantastiskt då alla dagliljor blommar att sitta där och drömma

jag vill bli kliad:)


Lite från rabatter och träd
ett fint stenparti, det gamla
det nya som de just nu håller på att göra

spörsmål om någon växt  
eller är det den här de ser, Lindalundas fina drakeFörsta gången jag ser tulpanträdet,Liriodendron tulipifera, i verkligheten, . ett helt underbart träd med såå fina blad.
en fin klocka,Campanula 'Pink Octopus', en sådan fick följa med hem..


Hemerocallis 'American Revolution' De hade ett helt underbart plantbord för trädgårdsidioter som jag och Ulrika. Där blev det en hel del inköp och en del fick vi ju också av givmilda Karin. Besöket avslutades med kaffe och en trevlig pratstund. Tack för att vi fick besöka dig!!!

Vi frågade om plantskolor i närheten eller var hon brukade handla och fick reda på plantskolan Furets plantskola. Dit ringde vi efter ha sett deras lista, för de hade en planta jag jagat i två år Deinanthe caerulea, den blåa Lundskönan. Som tur var hade de kvar en och naturligtvis så bokade jag den ..och vår förd gick mot Furets plantskola. Det är en plantskola som har super mycket spännande växter och har en hel del växter nergrävda som de gräver upp eftersom till kunden. Här handlades det friskt av oss båda i hällande regn. Sen fick vi en privat visning av ägares egen trädgård också där hon bland annat grävde upp en planta till mig, en Hacquetia epipactis variegata ,Variegerad gullflocka. Den jag haft dog ifjol mera på att jag flyttade den på hösten och inte för att den inte är härdig här.Efter vårt besök på Furets så for vi till Tarja som vi skulle bo hos. Vi trodde vi var minst två timmar ifrån men det visade sig att vi var nära och färden dit tog inte lång stund. Väl hos henne, det är en kompis till en av mina vänner som också var där, fick vi en supergod måltid med mycket surr. Vi var gode trötta igen och nästa dag skulle vi ju till Botaniska så vi stannade inte upp såå länge.

Ha det gott!!

7 kommentarer:

 1. Ja i Karin och Stellans trädgård kan man gå i en hel dag och ändå missat massor!!!
  Linda

  SvaraRadera
 2. Där skulle man ha varit!!Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, det är en otrolig trädgård, de gånger jag varit där har jag vandrat runt med kameran en lång stund och bara njutit! Kul med era resereportage! (:D

  SvaraRadera
 4. Det ser fantastiskt ut, nog skulle det gå åt tid att se sig omkring där.
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Karins och Stellans trädgård har jag också besökt och kan bara hålla med alla tidigare skribenter!
  Den är otroligt fantastisk!/Anja

  SvaraRadera
 6. Ja tänk att det skall till så många mil som du har för att se alla fina trädgårdarna, jag som bara har drygt en timma eller så kommer mig aldrig iväg! Får bli ändring på det! Karins trädgård MÅSTE jag ju bara se!

  SvaraRadera
 7. jaa Karins måste ni se!!!!! Helt underbar trädgård .

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit