Välkommen hit till min bloggtisdag 12 juli 2011

Hemma

Nu är plantexpressen hemma igen om än mycket trötta och totalt slut så har denna resa varit så helt fantastisk underbar rolig att den kommer jag och Ulrika att leva på läänge!!!Vi vill tacka er alla som vi mött efter vägen på våran tripp och ett stort tack till alla vars trädgårdar vi fått besöka och hunnit besöka, luncher och middagar ni bjudit på , sängar vi fått låna och ert underbara sätt att ta emot oss!!! Tyvärr hann vi inte med en massa vi hade planerat besöka med er får vi ta nästa gång vi kommer. Vår tripp blev två dagar kortare än beräknat för att min kompis var i Ryssland först på kurs och kom inte hem förrän samma dag vi åkte.

Vår fullpackade bil med en hel del godsaker och mycket köp med hjärtat. En hel del önskeväxter hittades också. Vi "stängde" fyra plantskolor, Furets plantskola, Djupedals, Lindhults och Peter Korns. Med en marginal på en halvtimma före stängningsdags lämnade vi Bürgers. Sen så shoppades det ju en hel del även på de trädgårdar vi besökte och en hel del fick vi, så de blev en hel del träd, buskar och perenner i den bilen.

så här såg bilen ut,detta är bara bagaget, det fanns växter också i baksätet.
 denna är det som fanns i bilen
Bilen innehöll inte bara plantor utan även denna tavla som jag fick av konstnären Bo Fransson. Den hänger just nu på min vägg så jag kan se den varje dag.


Hemma har det börjat blomma ordentligt, för att inte tala om gräsmattan som växt till sig som en äng. Det tog flera timmar igår att klippa den eftersom den behövdes klippas flera gånger och då orkade jag bara klippa framsidan .

Lilium martagon var.cattaniae, Brun krollilja, kallas Svart Krollilja


Clematis integrifolia, Helbladig clematis


Trifolium ochroleucon, Månskensklöver


Adenostyles alpina, Alpflockel


Mera reserapport kommer från alla trädgårdar och parker vi sett..

Ha det gott!!!

8 kommentarer:

 1. Var i hela friden satt ni själva i den bilen.Snacka om full bil.Men det var nog roligt att se er susa förbi med alla dessa växter vippande runt er.

  SvaraRadera
 2. Det var inte dåligt med växter ni lyckats få in i bilen:)) Jag såg ju visserligen själv att det var mycket när ni var här men sen skulle ni ju vidare till andra ställen:)) Det var jätteroligt att få träffa dig irl och även Ulrika. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj, vilken lycka med så många härliga växter och tavlan var väldigt vacker, ett lugnt motiv!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Ha ha vilken blomsterbil!Ska bli roligt att få se mer av trädgårdarna ni besökte.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Måste bara säga vilken underbar tavla du fick av Bo. Förstår den hamna vid sängen.... vem vill inte vakna till den. Går på semester om en vecka så snart hör jag av mej...

  Mvh Anna i Gamla

  SvaraRadera
 6. Åhhh det där kallar jag en RESA med stora bokstäver! Underbart med hela bilen full med spännande växter! Ljuvlig tavla du fick av Bo!
  Ha en fin kväll och vila dig nu!

  SvaraRadera
 7. Oj, vad mycket ni har med er hem . Vilken resa....Vad kul det måste vara . Ser fram emot dina kommande inlägg.

  Månskensklövern blev jag förtjust i.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Jisses så mycket växter ni fick med er hem! Kul!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit