Välkommen hit till min bloggmåndag 24 oktober 2011

Min rabattkant från en fynd marknad

En gång i världen så samlade bönder in gamla rostiga saker för att de skulle bli hämtade. Vet inte om det gjordes över hela landet men i alla fall i Luleå gjordes det. Jag såg hur denna hög växte och växte med skrot och ni ska tro att det kliade i mig för att få inspektera denna hög. Som tur var så kände jag bonde så jag frågade honom om jag kunde få komma och kolla om det var nått jag behövde…vilket jag naturligtvis gjorde..behövde. Oj vilka fynd jag gjord där bland annat denna fina skärm, tror faktiskt att den är från en gammal trilla men jag vet inte riktigt säker. Den har i alla fall fått följa med från min gamla trädgård och nu så finns den i min nya. Jag använder den som rabattkant i en av mina rabatter.


den har en sån fin början och avslut


Såg här såg fyndmarkanden ut


Och en del av vad jag kom hem med...mycket har jag kvar än:)


Ha det gott!!

14 kommentarer:

 1. Hej Berit.
  En sådan snygg rabattkant som du fyndat bland järnskrotet tror jag inte är möjlig att köpa, såvida man inte specialbeställer en till skyhögt pris.
  Ett riktigt fynd!

  SvaraRadera
 2. Åhhhhh vilket fyndställe! Jag förstår dig precis, vilken lycka att gå där och leta! Jag älskar också allt som är rostigt!!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Min första tanke när jag såg din rostiga plåt var att den kom från en trilla, eller i alla fall, från en gammal vagn. Blev riktigt nostalgisk!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Det skulle ju vara en dröm att hitta en sådan hög! Tyvärr är det ju nu mera så populärt med rost i trädgården så det är inte lätt att hitta dylika högar:) Det skulle vara om man hittade en bonde med gamla oanvända uthus o lador där man kunde botanisera runt på jakt:)) Snygga grejor har du i alla fall;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Det där var en fin kant du fick tag på.Tänk att bönderna har så många bra saker för en trädgårdsägare.Ha en bra dag

  SvaraRadera
 6. Skrot kan vara väldigt trevligt:)

  SvaraRadera
 7. Ooiii! Det där kallar jag fynd! Det är jättekul att rota runt bland "skrot". Jag har turen att bo på ett ställe där man slängt saker runt gården. Gamla plåthinkar tar jag alltid reda på, även om de är trasiga = )
  Nu blev jag inspirerad, kanske läge för en utflykt och se vad skogen har att erbjuda.

  Ha en fin dag!
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Så snyggt! Perfekt att fynda så. Återvinning när det är som bäst! :-)

  /Annika

  SvaraRadera
 9. Visst är det kul att rota runt i en sån hög! min man har en sån som jag gräver i titt och tätt...man hittar alltid nått nytt som man inte hittade förra gången man var där...

  SvaraRadera
 10. Hei Berit:)
  Hvilke skatter du har funnet!
  Elsker rustige ting...og kanten ble veldig fin:)
  Spennande å se hva du bruker de andre tingene til:))

  SvaraRadera
 11. Jättesnygg rabattkant:-)
  Mvh Malena

  SvaraRadera
 12. Jo, bönder besitter ofta en rostig guldgruva! Jag har också en del rostiga skogsfynd i min trädgård. Det farfar och hans generation bar till skogs för att bli av med, har jag burit tillbaka. Och dessutom placerat på hedersplats i trädgår'n. Gamla buckliga zinkhinkar, rostiga symaskinsunderreden, traktorprylar och oidentifierbara ting...Härligt robust i det gröna, och definitivt inget som ska vara i skogen. Vi får se det som att vi gör samhällsnytta när vi "skrotsamlar" ;-)

  SvaraRadera
 13. Jättefint! Vilka fynd..det är så vackert med rostiga saker! Själv fyndade jag ett gammalt kärrhjul, men träet börjar bli ruttet, så det borde renoveras lite diskret.
  /Cika

  SvaraRadera
 14. Allt är inte skräp som ser ut som skrot!
  Eva

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit