Välkommen hit till min bloggonsdag 13 juni 2012

Åå nu har myggen kommit…


Skrutt vad de har härjat med mig idag, efter allt regnande så kommer vi att få mygg i överflöd i år. Inte bra, för de är ju så himla envisa dessa rackare. Jag håller på att tömma mina pallkragar från krukor och ner stoppade perenner så att jag kan så mina grönsaker och samtidigt slåss med myggen är inte kul men snart har jag 5 tomma pallkragar som jag kan så ätbart i…härligt!!!

Phlox bifida har börjat blomma nu, en underbar phlox som är så fin i sin blomma och färg.En namnlös och fått dubbelblommig rosa primula blommar nu


Även min storblommiga ljusblåaSen har även en lite primula börjat blomma, den heter Primula farinosa Majviva . Majvivans blad är grå på undersidan.


Min fina tulpan som heter 'Happy generation’.


Imorgon ska jag och en kompis fara och hjälpa en att gräva upp en massa växter, en del ska få bo hos mig men många ska krukas inför STA: s kretsmöte i Piteå och deras växtmarknad.

Ha det gott!!

9 kommentarer:

 1. Hej Berit
  Nice to see your auriculas doing so well in your zone 5 garden.
  best wishes
  Ray

  SvaraRadera
 2. Är tacksam att vi inte har så värst mycket mygg här, men de vi har är nog så jobbiga:( Plox bifida är underbar, speciellt att den blommar så tidigt och att den inte är så hög;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Fy för myggor.Dom kan driva mig till vansinne.Ploxen hade ovanliga och vackra blommor.MVH

  SvaraRadera
 4. Jo du...ingen svält bland fåglarna i år inte.
  Egen odlat smakar bäst...=)

  Lev å må!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 5. Som sagt; härligt att ha Er i norr! Då får jag uppleva våren och försommarblomningen en gång till! Finfina vivor du visar och den lilla floxen är ju ba' så bedårande!
  /Anja

  SvaraRadera
 6. Ja du, mygg har vi haft länge här TROTS att vi inte har fått något regn alls. 3 mm i maj och 4 mm förra veckan, det är allt!

  SvaraRadera
 7. De blodsugande djuren kan man gott vara utan. Ikväll när jag gick ut i trädgården efter jobbet var det 20 gr varmt men jag var fullt påklädd pga de stickande sakerna... Å inte hjälpte kläder för de är riktigt hungriga!!

  Ha det bra trots myggen!

  Veronica

  SvaraRadera
 8. Tulpanen är verkligen "happy". Jättehärlig!

  SvaraRadera
 9. Vad fint det blommar hos dig! Ursöt majviva. :-) Trevlig helg!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit