Välkommen hit till min bloggtisdag 5 juni 2012

Hur kul är detta på en skala????


Fy skrutt vad jag är less på detta eviga regnande, det kan verkligen ta ner humöret. Att klippa någon gräsmatta innan midsommar är nog att glömma, för den är plaskblöt och stora vattenpölar har det bildats på den, mindre sjöar.
Mer förunderligt är ju att blommorna bara fortsätter och slår ut även om de är regntunga så står de utslagna.


Idag slog blomman ut på Darmera peltata, sköldbräckans blomma ut. Den är så speciell för den kommer med blomman först och sen kommer bladen som är runda med flikar.. Den kan bli upp till 80 cm men hos mig är den kanske 40 cm. Vill stå i sol – halvskugga i fuktig jord. Den har kraftigt rhizomer som ligger som knölar i markytan.


En annan som börjat sticka upp är Cacalia sp.?(Compositae). Jag gillade dens sätt att komma upp från marken , såg ut som den räckte ut tungan ( om man har livlig fantasi som jag har).Den växer till sig mera och ska så småningom få marmorerade blad, Detta är en växt som inhandlades ifjol bara för de vackra bladen.Imorgon är det växtmarknad igen, denna gång i Hortlax. Vi kanske syns???

Ha det gott!!


15 kommentarer:

 1. Men oj vad mycket vatten! Skickar så mycket sol och värme jag kan till dig. Vi har inte så varmt här heller, men har sluppit det mesta av regnet som de utlovat. Vilka sötnosar du visar, nyheter för mig.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Suck, ja vädret är för trist just nu! Fast här längst i söder är det bara kallt och inte ett dugg blött. Faktum är att det inte regnat ordentligt på evigheter, och det börjar bli snustorrt i min trädgård. Hoppas på lite vatten i lagom doser och mer värme åt oss alla snart. Så fint det blommar hos dig trots regnet! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Oj så blöt det är hos dig,inte kul förstår jag.Ingen värme här heller men lite lagom med regn,även fru sol titta fram då och då.Så söta blommor du har.Ny för mig förutom sköldbräcka,den har jag med.Älskar den.Jag sender en hel famn med sol till dig.

  SvaraRadera
 4. Jag trodde först att det var en damm du fotat men efter jag läste ditt inlägg förstod jag bättre...! JAAA, nu blir vädret bättre! du har dock fina blomster att visa :)
  Ps jag kommer inte till Hortlax ;)

  Må gott!

  Veronica

  SvaraRadera
 5. Näe, fy pyton! Så trist med vädret! Eftersom jag bor i delen av landet där det regnar så himla mycket så vet jag precis hur det känns.
  Sköldbräckan bor hos mig i skugga och stormtrivs - well, på gränsen till för mycke':)!Den där andra med håriga blad är alldeles okänd för mig. Den ser verkligen mysig ut.
  Hälsningar från Anja som inte kan sova

  SvaraRadera
 6. Usch ja! Inget roligt med så mycket vatten. Vi har inte fått så mycket regn men det är kallt och inte alls kul att vara ute för det. Och lite regn kommer det mellan varven ... De luddiga bladen är jättefina!

  SvaraRadera
 7. Visst är man less men jag inbillar mig att vi behöver detta efter kalla och snörika vintrar med vätske fattig snö. Håller dock med dig att efter 5 dagar i sträck...nu räcker det!!!

  Lycka till på växtmarknaden...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 8. Gillar cacalian! Och är också skruttigt trött på regn - och blåst. Allt ser ut som en jättelik hårfön har gått fram, utan talang ska tilläggas.
  Kul med växtmarknad!

  SvaraRadera
 9. Trist med allt vatten! Även här har det varit kallt och mycket regn, i går hagelskur och störtregn :( Det mesta verkar ha klarat sig i alla fall. Jag har inte fått ut alla växter eftersom det var så kallt förra veckan.
  Kram /Irene

  SvaraRadera
 10. Nej usch så mycket vatten, inte kul! Hoppas det blir bättre väder så fort som möjligt, värme och sol vill vi ha efter allt regnande! Så häftig cacalian ser ut, väldigt annorlunda växt!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 11. Så tråkigt det är när förväntningarna saboteras så där! Är det inte regn, så är det torka eller frost! Människorna ska härdas?!

  Vilka fina växter du visar! Den där Cacalian var ju väldigt rolig!

  Här i Skåne är det också kallt, men inte så mycket regn, snarare litet torrt.

  Önskar dig en trevlig nationaldag!

  SvaraRadera
 12. Cacalian den var häftig undra om den finns att köpa.

  Huvaligen vad blött du har det. Här har det inte kommit mer än någon mm.

  Lycka till på växtmarknaden.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 13. Om jag inte hade läst din text samtidigt som jag tittade på bilderna hade jag nog trott att du höll på att anlägga en damm där vid stenmuren. Stackars dig!
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 14. Inte vidare högt på skalan.Också vi har det våtare än på många år. Man får en aning om hur ett monsunregnande fungerar...

  SvaraRadera
 15. Usch va trist med allt regnande! Hoppas, hoppas det lugnar ned sig. Cacalian var ju bara för söt! Den kan inte gilla allt regnande?
  Kram

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit