Välkommen hit till min bloggtorsdag 18 juli 2013

Minns ni Snickar- Bertas framfart??


Jag snickrade ju nya odlingslådor i våras till grönsakslandet och bytte jord. Men som så många andra projekt så blev det inte riktigt färdig förrän igår. Jag hade inte satt grus runt, men igår åkte jag till den grustäckt som jag brukar köpa grus från billigt, mot fika. Tyvärr så hade de inte det grus jag var ute efter så det fick bli ett grövre ett men det funkar säkert det också, jag ska byta ut allt stenmjöl runt odlingslådorna mot grus, för jag är så less på alla frösådder i stenmjölet och hoppas det blir bättre med grus.
Så här ser det ut idag då alla odlingslådorna är klara. Det blev 3 stora, en lite mindre för jordgubbar åså en ännu mindre för rabarber och gräslök.


Jag satte ju nya jord i lådorna och jag vill lova att det växer i år, så år får jag skörda mycket, så himla kul!!! Potatisen har växt sjumilahög men den har i alla fall börjat blomma nu så jag får hoppas att den inte bara växt på höjden och glömt bort att sätta knölar.Framför växer pumpa och squash som anfaller en då man går förbi:)
Astrantia major ’Sunningdale variegated’ variegerad Stjärnflocka dansar med min gråa kula.Ha det gott!!!


9 kommentarer:

 1. Härligt med egna sådder! Hoppas det ska smaka också. Jättefin kula med astrantian, vacker kombination. Jag har själv slutat att använda den, bladen blir så fula av ohyra. Kanske funkar det bättre norröver? Ha en riktigt bra dag!

  SvaraRadera
 2. Oj vad det växer hos dig! Så bra det blev med gruset, det är hopplöst med stenmjöl:( Nu kan du snart börja skörda så som det växer:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Det blir ju så mycket roligare att odla när det frodas och trivs. Att det dessutom blir superfint runt om odlingarna gör ju inte saken sämre. Jättefint!

  Kram / Therése

  SvaraRadera
 4. Så vackert och praktiskt med odlingslådor. Jag måste renovera mina nu, efter 16 års användning behöver några plankor faktiskt bytas ut och jorden förbättras.

  SvaraRadera
 5. Så fint det blev, och som det växer hos dig.
  Kul att se.

  Ha det gott.

  SvaraRadera
 6. Snyggt Berit! Men! Min erfarenhet är att grus är underbart för spontansådder. Dock lättare att dra upp än från stenmjöl.
  Men usch då! Inte roligt att bli anfallen från odlingslådorna - eller...;)))?!/Anja

  SvaraRadera
 7. Ett fint och frodigt skafferi, egenodlat smakar ju smaskens :)

  SvaraRadera
 8. You are doing well with the garden. Glad to visit again today. Jack

  SvaraRadera
 9. Heldige de som får komme på besøk til deg! Vakkert :)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit