Välkommen hit till min bloggtorsdag 11 juli 2013

Reserapport dag 9 och 10 Blomqvist och Särkän


Efter vi varit till Lars – Erik och sett hans fina trädgård så fortsatte vi till Blomqvists . Jag vet inte vad jag ska säga om denna plantskola, jag vet att många lovordar den men jag tillhör nog inte den skaran. Kanske mest för att jag är mer intresserad av perenner, visst finns det många växter man kan köpa och naturligtvis så köpte jag nått men bara 1 fick följa med hem därifrån. En ros jag letat efter länge, en J. P Connell. Naturligtvis så såg jag på annat men jag visste ju vad som fanns i bilen också…och lite hejd på inköpen har man ibland. Till Blomqvists kom även två av Allt om trädgårds forumister, både Saga och Lilianne så himla kul att få träffa dem, då vi inte hade tid till något mer trädgårdsbesök denna resa. Ett fint växthus hade de, Blomqvists ett sådant man drömmer om.


 Men andra hade ju inte den hejden…Ulrika försöker stuva in sin inköp i bilen:) Efter att vi övernattat på Hotell i Karleby så fortsatte vi vår färd mot Särkän. Detta är en av mina favoritplantskolor av stora mått, han har så många spännande perenner som man bara måste ha:)


Här handlade jag både det ena och det andra, och det gjorde Ulrika också så då vi skulle packa in i bilen så rymdes inte våra resväskor, som tur var så fick de åka i en annan bil till Piteå.Efter vår köplust på Särkän blev det raka spåret hem till Piteå. Riktigt skönt att få komma hem och sova i egen säng.Men oj vilken underbar resa vi haft men många intryck och många underbara människor har vi mött!!!
Ha det gott!!


6 kommentarer:

 1. Vilken himla tur att resväskorna kunde åka hem själva:)) Det växthuset skulle jag inte ha tackat nej till :)) Förstår att ni haft det underbart. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar resa ni gjort -och så vansinnigt mycket ni hade mer er hem! Har du plats för allt!?
  Det är ju väldans lätt att falla för växtfrestelser, men jag har med åren lärt mig att jag måste begränsa mig. Inte för att jag inte har plats här hemma, men växterna ska ju ner i backen - helst på ett lämpligt ställe - och sen ovanpå det ska dom skötas också. Jag har i år, förutom att anordnat två nya planteringar, lagt igen en rabatt! Och det är nog så jag får fortsätta, alltså lägga igen en rabatt och gräva upp en - eller helst inga fler rabatter alls. Däremot så ska vi nu i höst och nästa vår fortsätta med vårt STORA projekt; "Parken" eller det lilla "arboretumet". *fniss*

  SvaraRadera
 3. Jaha du, alla de här ställen du skriver om här på finska sidan känner jag förståss till men var finns Särkän? Är det på svenska sidan eller? Nästan varje sommar så ramlar vi över gränsen endera på riktiga utflykter eller så bara en avstickare så det vore kul att få veta var detta ställe är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Särkän finns på finska sidan. Här har du adressen: Valtatie 925, 92210 ARKKUKARI, (Raahe)

   Radera
 4. Ja Särkän är helt fantastisk! Har handlat där många ggr. Nu ska du sen barafå ner allt du handlat...;)

  SvaraRadera
 5. Bilder från min hemtrakt..Så roligt att se era bilar fullpackade med växter : ) Men, visst är det med plantskolor som med klädbutiker, alla har vi olika smak!
  /Cika

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit