Välkommen hit till min bloggmåndag 8 juli 2013

Reserapport dag 9 del 2 hemma hos Sven-Erik och Birgit Nygren i Komossa (många bilder


Tack vare att Greta guidade oss till Sven-Erik och Birgit Nygren så fick både en kortare väg och att vi hittade dit. Sven-Erik kallar sig Sven-Erik i Österbotten på Aot:s trädgårdsforum.


 Han kallar sin trädgård Godset och det vill jag lova att det var. En helt otrolig stor trädgård som är på 6000 kvm, fullspäckad med allt.


Uppe på gårdsplan

Hans dammar är sagolika och vackert gjorda, så naturligt med den lilla ån bredvid. Broarna har han själv snickrat.
Mera planteringar med en sagolik träfågel


Då vi gick på vår vandring och han ville fortsätta så frågade jag lite: Har du mer???Himmel också!!Jag har nog aldrig fattat hur stor trädgård detta var genom hans bilder på forumet. Fram kom vi till ett stort stenparti med mycket smått och gott.


Sen fortsatte vi vandringen och nu hamnade vi i deras ”sal”, här var det en sådan enorm känsla av stillhet så det var magiskt. Här stannade vi länge och njöt. På väg ur denna vackra och stillsamma sal så fanns detta
 
Tack Sven-Erik och Birgit för att vi fick komma och se er underbara trädgård!!!

Ha det gott!!


12 kommentarer:

 1. En underbar plats känner jag, där man verkar ha tagit tillvara naturens egna formationer. Mycket fint arbete de lagt ner Sven-Erik o Birgit Nygren! Tack för visningen!/Maij

  SvaraRadera
 2. När jag ser alla dessa fantastiska trädgårdar vilka du visar i dina resereportage så blir jag helt överlycklig över hur många vi är, trots allt, vi som prioriterar och älskar trädgård!
  Kan du tänka dig att det är inte så rysligt länge sedan som jag kände mig "konstig" med så "konstig" passion!Jag trodde mig vara en sällsynthet;)))!Och jag ser hur fel jag hade!
  Tack igen för ett fint reportage. Många bilder är bara kul och ger en rättvisare bild över trädgården som du vill visa för oss läsare./Anja

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Underbara "stationer på din resa! Måste ha varit underbart inspirerande att besöka alla härliga trädgårdar! Inte minst denna!! Lycka!!

  SvaraRadera
 6. Så många fina rabatter! Och så fint det är med broar i trädgården!
  /Cika

  SvaraRadera
 7. Ni närmar er mina hemtrakter! Hos. Blomqvist hittar man alltid ngt!

  SvaraRadera
 8. Oj så mycket inspiration du samlat på dig...tack för att du delar med dig...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 9. Nej jösses är Sven-Eriks och Birgits trädgård så stor? Nog måste jag då komma dit någongång. Vet du jag känner dom väl för jag gick i skola med Birgit men jag har faktiskt inte sett den trädgården trots att den bara är ca 60km härifrån. Ser verkligen intressant ut. Ha det gott du.

  SvaraRadera
 10. Men vilken trädgård!
  Jag saknar ord, men kan bara brista ut med 'underbart'.
  Tack för att du visar oss alla, ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Jag är imponerad av alla fina trädgårdar ni sett, jag hade ingen aning om att det finns så många däröver, jag är ju inte på forumet så jag har inte följt dom inläggen alls. Tack för att du visar dina bilder. Ha en skön kväll/Carita

  SvaraRadera
 12. Har sett trädgården en gång men egentligen borde man se den flera gånger under växtperioden, men en fin trädgård, vacker plats och trevligt husfolk..

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit