Välkommen hit till min bloggtorsdag 25 juli 2013

Mitt nya projekt…


Känns lång mellan inläggen och min tid har inte heller räckt till att kommentera era bloggar men jag läser många. Fast det är väl så för alla sommaren är så intensiv och man vill hinna mycket både i planteringarna och att umgås med vänner.

Hon som inte skulle gräva nått i år, har grävt igen!!Nu blev det bara en förlängning av mitt lundparti för att jag behövde planera ner några buskar och träd som jag plockat upp från andra rabatter. Så jag har suttit med mejsel och planteringsspade igen men nu är det klart och jorden är nästan kärrad klart. Rabatten blev väl ca 4-5 meter lång så nu har jag lite till att planta upp, kul!! Bilderna är tagna nu ikväll så därför är det väl inte bästa kvalitet.
Idag var jag på trädgårdsbesök till i mitt tycke en av sveriges vackrast trädgårdar i Hällfors (Luleå) hos Ulla-Britt Helström, hon har varit min mentor i trädgården sköna konst och av henne har jag lärt mig mycket. Bilder från hennes trädgård kommer…
Men mitt mål med resan var att hämta hem detta rostiga hjul som varit i hennes trädgård sen jag tappade min gamla trädgård. Var jag ska ha den vete katten, men nog hittar jag väl nått ställe där den kan bo.


Så här ser det ut just nu bland mina frösådder och delade perenner som är krukade. Alldeles för mycket som vanligt…men just nu ordning.Ha det gott!!

13 kommentarer:

 1. Men oj, till alltihop. Så fin ny rabatt och så många härliga krukor. :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken odling! Du kan ju öppna handelsträdgård :-)
  Rabatten ser jättefin ut.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Wow..vad mycket krukor du har! Jag förstår att du får gräva nya rabatter :)
  Snyggt hjul..du hittar säkert en fin plats till det!
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 4. Ja vad härlig gåva att få, och vad många plantor, min man påstår att jag har många krukor men jämfört med din samling ligger jag i lä.Wow vilken rabatt du grävt, blir lite avis för vi har för varmt för att gräva men jag längtar då jag ser din nya. Tack för titten ha ett gott!!

  SvaraRadera
 5. Wow vilket läckert hjul! Vad fint det blir med en förlängning av den svängda fina rabatten:) Snart har du inte mycket gräsmatta kvar att klippa haha. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Likadant här, jag läser bloggar men har inte samma tid att kommentera. Men nu måste jag - vilken fin plantskola du har!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Så snygg rabatt, det kommer bli jättetjusigt när du planterat det du ska ha där! Men du ska väl inte ha allt du har krukat, eller.....!?

  SvaraRadera
 8. Flitiga du. Så mycket jord det måste gå åt hos dig. Köper du jorden på plantskola?
  Gott om frösådder/småplantor har du ser jag, och hjulet är jättefint.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Jeg måtte le når jeg kom til det siste bildet :) Veldig gjenkjennelig..

  SvaraRadera
 10. Rabatten ble kjempefin! Det blir spennende å se hva du gjør med hjulet :-)

  SvaraRadera
 11. Vad härligt att ha så mycket ny rabatt att fylla med fina växter! Det roligaste - att plantera - är ju kvar. Kram Kristina

  SvaraRadera
 12. Önskar jag hade ditt tålamod , din planeringsförmåga och sinne för ordning och reda . Du gör så himla fina rabatter , Berit!
  Hälsn . Greta i Österbotten

  SvaraRadera
 13. Jag älskar också att göra nya rabatter, hur gör du för att kanta rabatterna mot gräsmattan? Du har ju jättemånga fina rabatter.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit