Välkommen hit till min bloggsöndag 5 december 2010

Julpyssel...Adventslådor i trä

Idag är det andra Advent, himmel vad tiden går fort nu.Man det är ju bra så det snart kan bli vår.

Eftersom jag  tycker om att julpyssla och har förmånen att ha en prins och prinsessa (och dotter)som också gillar att julpyssla så har vi alltid varje år en pysseldag. En mycket rolig tradition som vi haft sen barnen var små. Men varje år gäller det ju att hitta nått nytt julpyssel att göra. Som tur är har jag några kompisar som också gillar det här med pyssel och vi brukar träffas och pyssla , alltid får vi fram nya idéer på vad vi ska göra.
I år hade jag snickrat några trälådor , i min snickeboa ,som i mitt fall betyder toaletten!!Men det är för kallt att stå i mitt garage som inte har värme , så man väljer då att vara i toaletten och det funkar alldeles bra.Det blev en hel del lådor gjorda...

sen har jag laserat varje låda vit, för mening var att det skulle bli text på dom.
Här sitter sitter min Prins och prinsessa och målar text på lådorna.Den text dom målar här har jag först gjort i Word, skrivit ut sidorna och tejpat fast det på lådorna med ett karbon papper under.Sen har barnen fått fylla i texten så att den kopieras till lådan.Sen har dom målat med hobbyfärg , ett liite pillrigt jobb då man bara 7 år.


Prinsen valda att måla med silverfärg

och Prinsessan skrev med rött..God Jul
det blev en hel del lådor gjorda av mig, jag har varit på en julmarknad och sålt lite.Om man är osäker med det här med text och skriva med liten pensel så kan trycka bokstäver också.

dom här bokstavschablonerna är ett utmärkt hjälpmedel


Ena lådan blev en adventslåda med blockljus och mossa.Kottarna har jag sprejat vita.

Den andra lådan som är lite mindre har fått 3 vita hyacinter. Här är jag också använt mossa ,kottar och vita pärlor som dekoration.

 Ha det gott!!


4 kommentarer:

 1. Åh, så fint! Tänk vilka enormt fina traditioner och julminnen du ger till din dotter och barnbarn:) Detta kommer de att minnas forever;)) Snyggt blev det också. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt ni verkar ha det, jag önskar att jag hade varit lite mer pysslig. Det tror jag att min dotter skulle önska. :)

  Ha det gott i kylan,
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att dina barnbarn gillar att pyssla precis som du! Lådorna blev jättefina!
  Ha det bra!
  Christina

  SvaraRadera
 4. Ja både min dotter och mina barnbarn gillar att pyssla.Min dotter kanske mest pysslar till jul men mina barnbarn är pysselbarn:)Så i deras adventskalender är det måånga paket med tanke på pyssel..dom gillar bägge två att scrapbooka ,vilket jag inte är så haj på:)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit