Välkommen hit till min bloggsöndag 19 december 2010

Wulfenia carinthiaca

Eftersom jag idag har börjat igen med Dagens växt på Allt om trädgårds forum så tänkte jag lägga ut här också. Kanske inte alla men en del, jag börjar med:


Wulfenia carinthiaca ,har Wulfenia som svenskt namn . Den blommar med klarblå blommor i juni och blir ca 20 cm hög. Har fina blad som är blanka och nästan läderaktiga. En bra stenpartiväxt, men jag har min i vanlig rabatt och där trivs den också. Verkar inte vara så kinkig på läge eller jordmån. Förekommer naturligt i sydöstra Alperna och på Balkan.
tyvärr är detta kort tagit uppifrån


Frösådd: den är varm och ljusgroende


Ha det gott!!

4 kommentarer:

 1. Gillar Wulfenian mycket den har en så härligt blå färg och bladen ser ut som om man sprejat dem med bladglans:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vad bra att få information om den blomman. Den fick jag ju som frö från dig och det är toppen att få veta lite om den!
  Ha en fin adventskväll! / Irene

  SvaraRadera
 3. En av de som jag sådde i vintras. Har småplantor som bidar sin tid under snön. Blir de så fina som dina blir det jättebra.
  /Anette

  SvaraRadera
 4. ja den är fin även om den inte blommar...gillar den jättemycket:)Anette överlever inte plantorna så finns det säkert här till våren någon liten bit:)
  Ha det gott!!Berit

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit