Välkommen hit till min blogglördag 19 februari 2011

Glädjeämnen

Då vi har och haft en lång period av kyla med en temperatur upp mot -35 grader så får man glädjas av det lilla. För inte tinar det ute inte, och inga vårtecken finns.

Men andra vårtecken finns inne. Det gror i mina sådder och just nu är det väl säkert 60 olika sorter som borde skolas om. Det ska jag börja med till veckan.


Ett annat vårtecken är väl det här som kom med posten häromdagen, inträdesbiljett till trädgårdsmässan i Kista. Den fick jag av en som inte skulle dit och som fått fröna av mig. Jag ska ju dit igen i vår så snart börjar min nedräkning för den, jag ser framemot att åter få träffa andra trädgårds intresserade, få insupa lite nya idéer, och framför allt till middagen som vi ska ha med Allt om trädgårds forumister. Inköpen brukar inte bli så stora eftersom jag flyger, kanske lite från Jürgen Peters och kanske någon julros får följa med hem. Sen brukar det väl följa med lite annat också.

Sen kom ju beskedet att SKUD ska öppnas igen. Svensk kulturdatabas som SKUD betyder är en databas som har varit ett hjälpmedel på nätet för att bland annat få rätt vetenskapligt namn, synonymer och svenska namn på växter. Jag har alltid använt den så det har/är ett stort problem och saknad då den varit stängd. Databasen stängdes efter nyår eftersom finansieringen inte gick att lösa. Nu öppnas den igen och det sker genom ett samarbete mellan SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, näringslivet och intresseorganisationer. Stödet från dessa garanterar den fortlöpande driften och säkerhetsarbetet, men för närvarande sker ingen ny inläggning av data i SKUD eller vidareutveckling av databasen, som ska öppnas inom kort. Detta hoppas jag kommer att lösas så att vi får även nya inläggningar där . I pressmeddelandet från SLU framgår det också att en arbetsgrupp ska diskutera vidare hur SKUD ska utvecklas och hanteras, det söks även ytterligare finansiering.Ha det gott!!

3 kommentarer:

 1. Hej Berit, vad roligt att du också bloggar från Norrbotten. Din blogg är fin, jag skall se mig omkring här. Häls. Hans

  SvaraRadera
 2. Hm en annan tyckte det bar bistert med -18 i morse 05.30 o ändan nästan frös fasst på bussen på väg till jobbet fniss ;-)Sen har det vart en strålande härlig dag med sol!Det gillar vi :-)
  Jag ska både till Kista o Älvsjö i år det blir kul!Den lilla Trädgårdsföreningen Acchleja packar in sig i en bil o åker!Du har o göra med frösådderna ser jag!Kul när man väl börjar tycker jag..
  Ha det bra!
  Kram från mig!

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder på dina sådder:)) I år hinner vi inte till trädgårdsmässan men förhoppningsvis blir det nästa år:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit