Välkommen hit till min bloggonsdag 9 februari 2011

Längtar och längtar

Ibland blir man så avundsjuk på alla som bor i södra Sverige . Just nu har de börjat rapportera om vårtecken och vi här uppe har inget så långt näsan räcker. Längtan är stor efter att snön ska smälta bort och man åter få gå runt i trädgården och kolla vad som har klarat sig och vad som inte klarat sig. Men ser det ut så här idag så förstår ni att vi har nog ett tag till innan det kommer en vår till oss också. Visst det är en helt underbar dag idag med sol och visst kan man känna att den värmer lite men inget dropp från taket i alla fall.Idag har jag i alla fall plockat fram 30 frösådder från kylskåpet, de har varit inne i 8 veckor nu.


Ska bli kul och kolla vad som gror och vad som inte gror. Annars så gror det mycket i mina frösådder och idag ska jag skola om en del som behöver göra det, de som grodde inne i kylskåpet för tidigt. I år har jag inte skottat ner nått under snön utan har allt det kallgroende i kylskåpet, ifjol så fick jag ju leta och leta mina fröbackar som var under snön:) http://myrentedgarden.blogspot.com/2010/03/jakten-pa-den-forsvunna-frobacken.html

Men visst längtar men efter detta nu???


Ha det gott!!

7 kommentarer:

 1. Jag längtar lika mycket jag. Så att jag håller på att bli galen. Men var glad för snön du, här är nästan snöfritt, och snart smäller det på och bli kallt, och växterna blir frystorkade :-( Vår är det ju ändå inte på ett par månader tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Ja nog längtar man alltid.Snön är så smutsig nu så det är verkligen inte kul att titta på.Och när den äntligen är borta så får man ta fram krattan och kratta bort alla harlortar som liger överallt.

  SvaraRadera
 3. Ja, visst längtar man:) men det är inget som vi nördar kan göra åt, hur mycket vi än vill;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Ja o jag är avundsjuk på alla skånerapporter nu...lite mindre snö har vi i zon 3 än vad du har men inga snödroppar så lång ögat kan se :-(
  Kram från mig!

  SvaraRadera
 5. jo just nu toklängtar jag efter våren, är såå less på snön och på att skotta.

  SvaraRadera
 6. Fast nog finns det att göra ändå. Själv har jag precis flyttat över 439 Brudsporrar, Gymnadenia conopsea, till nytt odlingsmedium. Och så har jag flyttat Guckuskorna, Cypripedium calceolus, till en ljusare hylla. De har växt bra i vinter. Jag sådde dem den 11 augusti och de största har redan decimeterlånga rötter. Tråkigt bara att de växer så långsamt i jord sedan. Sju till åtta år lär man få vänta på blomning, men det är väl priset man får betala när man håller på med rena arter och inte hybrider.
  Hälsningar från grannen på andra sidan vägen.

  SvaraRadera
 7. jo jag har också en del att göra Kjell fast här så sysslar jag ju inte med att fröså såna rariteter :)men en hel del har jag ju sått och snart ska det börjas skolas om.Hoppas man får skåda dina rariteter sen..såg på bilderna du skickad att verkar gå bra för dig med sådderna...du är duktig det är inte många i Sverige som klarar av att dra upp dom rariterna från frön!!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit