Välkommen hit till min blogg



måndag 9 maj 2011

Nu har jag öppnat växtis.

Idag har jag äntligen flyttat ut plantor till växthuset. Idag blev det 24 backar som jag bar ut och en del är kvar inne än, men jag orkade inte mera idag. Men oj så kul det är att få ”bo” där nu. Jag har valt att inte öppna så tidigt dels för elräkningen och för att mitt växthus är ju gjort av plast och kanske inte det tätaste. Man nu kände jag att jag måste få tillbaka mina rum inne. Jag har den fördelen att det som inte ryms i växthuset kan jag ha på övervåningen, för jag tror inte allt ryms där ute i år.men man vet aldrig.kanske, kanske.



Gagea lutea vårlök har börjat blomma. Den ser ut som tunna gräs då den kommer upp och har en gul blomma, efter blomningen så försvinner den helt. Jag har den i stenmuren där den gärna får vara eftersom man inte ser det efter blomningen.



Scopolia carniolica Dårört har också börjat sin blomning, den har hängande klockor och har en fin insida som man inte ser förrän man vänder på klockan.




Ha det gott!!

13 kommentarer:

  1. Scopolian är en nyhet för mig, vilken underbar blomma! Vårlöken är också söt! Så härligt att kunna använda växthuset igen. Det blir ju så trångt inomhus!
    Idag har jag flyttat ut en del växter från växthuset, nu får de klara sig ute.
    Ha det gott!
    Kram
    Christina

    SvaraRadera
  2. Jag glädjs med dig! Det "hörs" hur glad du är att fått igång ditt hus... och sådana mängder med plantor du har. Wow!

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  3. Oj oj det ser ut som rena växtmarknaden hos dig:) Tur att du har växthuset fast bostadshuset är väl mer eller mindre växthus fram till nu:) förstår att det känns underbart att få "tillbaka" huset, ungefär som när jag tömmer stallet och får ut plantorna i pallkragar;) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  4. Skönt för dig att plocka ut lite växter i växthuset, det är så trångt inne.
    Dårörten är så fin.
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Måste kännas skönt att kunna få ut så många plantbackar.Den känslan känner jag igen.Har börjat plantera ut en del perenner.Ha det gott.

    SvaraRadera
  6. Vad härligt att få ut mycket i växthuset! Jag förstår din glädje!
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  7. Oj vad mycket du har sått. Förstår att det är skönt att få ut dem till växthuset.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Oj vad mycket växter....underbart helt klart. Hoppas du nu får en skön vecka kramar Maria

    SvaraRadera
  9. Det måste vara en härlig känsla! Så mycket du har sått!

    SvaraRadera
  10. Jisses vad plantor...hihi. Men det blir så vackert sen när de är utplanterade i krukor o rabatter. Härligt med växthus att ställa dem i...saknar faktiskt mitt växthus...men men....ha det gott//Helén

    SvaraRadera
  11. Jo, jag har ju ett tips ang de blommor som har klockor som hänger neråt som Dårörten. Lägg en spegel under tills den blommat över, så ser du klockan:)Kram Helén

    SvaraRadera
  12. Va kul att få hitta hit!!!
    Vilka frösådder!!! Hur har du fått plats inomhus???

    Önskar dig en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  13. jag har ett stort hus och bor ensam förutom min hund Leve så det går..men visst hela sovrummet, hela vardagsrummet..förr även köket belamrad med lysrör och plantor så visst inkräktar det men jag gillar ju att frösår och bygger ju upp en ny trädgård igen så jag behöver plantor också, sen säljer jag överskottet, ger bort och byter med andra.Just nu finns det plantor även på övervåningen men de ska också ut i växthuset då jag orkar bära ut dom.

    SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit