Välkommen hit till min blogg



onsdag 13 juli 2011

Göteborgsresan …Ylva och Wij trädgårdar del 1

Söndagen den 3 juli startade vi, jag och Ulrika, vår resa ner till Göteborg. Detta skulle bli och vara en ren trädgårdsresa med besök både i trädgårdar, parker och visningsträdgårdar och inte minst på plantskolor.

Vårt första stopp blev hos Ylva Åberg, Storsjö trädgårdscamping som även bloggar på bloggen http://blogg.storsjocamping.se/ där fick vi både se hennes trädgård och fick kaffe. Ett mycket trevligt stopp.



Sen bar det av ner till Ockelbo, som vi kom fram sent på natten till, det var inte lönt att få oss något rum så den natten sov vi faktiskt i bilen i skogen. Han som kom på fyrhjulning på morgonen blev nog fundersam över vad 2 tjejer gjord mitt i skogen.

Wij trädgårdar blev nästa stopp. Detta har jag sett fram emot mycket efter ha sett alla bilder från den visningsträdgården och JA den gav enormt mycket inspiration och motsvarade förväntningarna. Där vandrade vi i några timmar och bara njöt av allt, sen var ju inte fikat så dumt heller. Wij trädgårdar måste jag dela upp i två delar för det blev såå många kort där och mycket jag vill visa.

Den första vi träffade på var faktiskt herrn him self Lars Krantz. Det blev en trevlig pratstund med honom.

Skuggträdgården

Klas Rosenberg har formgivit denna del av parken, här var det stora fält av varje blomma och en fin måbärshäck runt. Smideskonsten har Richard Svanström gjort.



Studenternas trädgårdar

De blivande trädgårdsmästarna gör varje år ”lotter” med olika tema och material. Här var det mycket lek och livfullhet. Detta gillade jag mest





Köksträdgården

Här odlas det ekologiska grönsaker och snittblommor till Wij Trädgårdskök.


Landskapsparken

Landskapsparken är ett nytt projekt på Wij Trädgårdar. Ett 10 ha stort område är gemensam arbetsplats för lantbrukare, formgivare, skogsbrukare, konstnärer, trädgårdsmästare, kockar och ingenjörer som skapar berättelsen om ny energi i gamla landskap . Paviljongerna i landskapsparken är Patrik Qvist verk. Och Clara Diesen står för texterna som möter den som vandrar ut på grusgångarna mellan odlingslotterna.



till och med gamla stubbar med rötter blir en prydnad

Ha det gott!!

5 kommentarer:

  1. Wij Trädgårdar skulle vara roligt att åka till någon gång:) Ser ju väldigt häftigt och intressant ut:) Kul grej att göra ett resereportage av bilderna. Tyvärr får jag inte se resten av dina bilder förrän i nästa vecka, åker ju till Tyskland i morgon på dagljljekonvent:) Så nu vet du varför jag inte kommenterar resten av veckan;)) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Roligt att få se bilder och följa med på resan ...ser fram emot vidare färd ner över.
    Ing-Marie

    SvaraRadera
  3. Tack för ett jättefint resereportage! Vår trädgårdsförening, Kungsängsliljan, ska till Wij i augusti, så jag ser fram emot både det och din fortsatta berättelse! :) MiaMi

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig resa ni verkar haft. Ser fram emot fler bilder....=)

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  5. Wij ligger på bekvämt avstånd från Torsåker. Det blir nog ett besök senare i sommar. Alltid roligt att se de trädgårdsstuderandes skapelser. Kul att få följa med på resan er!
    /Anette

    SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit