Välkommen hit till min bloggtisdag 13 september 2011

Än dansar hon där uppe i skyn

Men OM stormen Katia även kommer hit, vilket är lovat, så kommer hon nog få det svårt att dansa där uppe i skyn. Sanguisorba Tenuifolia ’alba’ Vit Hängpimpinell heter hon och är en högrest madam som kan bli upp mot 2 meter.


Lite annat som blommar just nu i min trädgård . Även om mycket sjunger på sista versen så finns det växter som faktiskt blomar än.

Eutrochium purpureum Rosenflockel

En höstaster jag tappat namnet på


Astilben kämpar på i skuggrabattenJag har själv äntligen klippt gräsmattan som var mycket välbehövligt, vi hade uppehåll i vädret på förmiddagen, men sen så började detta regnande igen!!Sen så kommer jag väl att gruva mig i natten om det kommer den där stormen Katia, sist vi hade storm för en månad sen kanske rök ju en del av silverpilen och det som är kvar av den kanske inte är så stabilt. Sen att ha gamla björkar på gården medför ju allt att man är orolig då det blåser mycket, nu hoppas jag att Katia är mycket trött då hon kommer hit.

Ha det gott!!!

5 kommentarer:

 1. Fint med höst fägring. Håller med dig...vi behöver inget mer blåsande.

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Hoppas att ni har klarat er från Katja, här har det stormat i natt vill jag lova men nu verkar det som om hon dragit vidare;) Du visar ett foto på en av mina absoluta sanguisorbor - har faktiskt 5 st på olika platser just för att de är såå himla vackra:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Ja, usch och fy för storm. Här har det sannerligen blåst ordentligt i natt. Men växthusen står, tack och lov:)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Åh den vita pimpinellen! Jag har precis planterat en 'Stand Up Comedian' och den är ännu bara liten och rätt ynklig... Än så länge =o)
  Ja, o hoppas att ni klarar er från stormen.

  SvaraRadera
 5. Härligt med växter som dansar! Jag tror nog hon tagit ut sig innan hon kommer upp till dig, hon Katia. Här var det bara som vanlig blåst, jag tror SMHI kallar det måttlig till hård vind, fast en del smågrenar kom ju ner ur björken förstås.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit