Välkommen hit till min bloggmåndag 12 september 2011

Vilken helt fantastisk lök och knöl symposium jag har varit på!!!!

Helgen har jag tillbringat i Umeå på ett Lök och Knölsymposium som Mittnorden, Ångermanlands, Övre Norrlandskretsen och HIH hade ordnat. Huvudaktören för den sammankomsten är väl Larz Danielsson med hjälp av lokalavdelningen från Umeå.

1. Att få förmånen att höra Janis Ruskans prat om sitt liv som växtjägare och se alla hans bilder på saker han hittat och sen få förmånen att köpa en del. Kan väl tala om att här började mina KRYSS på sånt jag ville ha, en del fick dubbla kryss. Han har en ingen egen hemsida men du kan maila honom så kan man beställa han och hans frus katalog. janis.bulb@hawk.lv2 Att höra Guntis Grants berätta och visa bilder på sina egna korsade liljor och kunna köpa en del sen..japp ännu mera kryss!!Han har en egen hemsida http://www.daugmaleslilijas.lv/3. Att höra Gerben prata om lökar för norr och javisst kunna köpa lite av honom och visst blev det både enkla och dubbla kryss här också på sådant jag ville ha. Hans hemsida: http://www.gerbianska.com/


Det blev trångt kring växtborden:)4. att vinna 4 vinster på lotteriet där de var kvar som jag ville ha:)kan tilläggas att jag brukar inte ha tur med lotter,5 Att höra Anette på Boäng prata mycket proffsigt om dagliljor och naturligtvis hade hon med en del till försäljning. Och det jag blev mest nyfiken på var ju frösådderna som jag nog måste pröva...Sen hade ju Anette med en hel del dagliljor till mig, det tackar jag med hela mitt hjärta. Kryss?? japp!!!http://www.dagliljan.se/6 Att höra George prata om Hostor och visa förföriska bilder på hostor gjorde att det blev några kryss till i boken.7 Att få ha förmånen att få träffa så många forumister både nya och gamla dessa dagar!!!!Oj vad ni har förgyllt mina dagar!!!Det är så kul att få träffa personen bakom signaturen även om många av er hann jag inte prata med..

Så helt sammantaget mycket ny kunskap om växter, många nya kryss, många nya vänner och en trött och nöjd Berit. Idag blir det till att gräva ner lite eftersom vi på hemvägen grävde upp lite växter i en kompis trädgård.


Ha det gott!!

12 kommentarer:

 1. Tur att jag inte har kommit iväg på sådana tillställningar.Då hade nog gubben fått gräva bort en stor bit av gräsmattan för nya rabatter.Lycka till med det nya.Kram

  SvaraRadera
 2. Hej, hej Berit!
  Får säga som Gunsan att det var tur att jag inte var där med min redan så 'karaktärslösa karaktär;)och min redan så tunna plånbok;)))!
  Heh! Nä. Nu försöker jag vara rolig. Det måste ha varit alldeles fantastiskt att lyssna på så kunniga personer./Anja

  SvaraRadera
 3. Jag stod emot lite grann:)Hade ett mantra: Berit ska inte köpa nått, Berit ska inte köpa nått.Men ja naturligtvis köpte jag lite bara en påse med 6 olika corydalis och en ljia som jag inte kunde motstå..en från tango kollektionen som inte har ett namn än men är vit.Sen hade jag ju förmånen att både få dagliljor av Anette och vinna 4 priser så jag var mycket nöjd med mig själv:)

  SvaraRadera
 4. Ojoj! Håller med er alla tre! Hade varit svårt att hålla i plånboken.. ;) Tack för att du lägger upp länkar. De tål att kikas närmare på. Och vilken lycka att få lyssna till så mycket kunskap på en gång.
  Gillade din brakved i tidigare inlägg. Och stolen! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Låter som en avundsvärd helg! Kan nog inte bli så mycket bättre så här på hösten va!?

  SvaraRadera
 6. Här blev det många kryss...Hi hi. Det förstår jag. Kramar Maria

  SvaraRadera
 7. Så skoj det låter, där hade jag velat vara med! Kram Hanna

  SvaraRadera
 8. Wow vilken underbar helg du varit med om!! Förstår om det blev kryss både högt o lågt med så många härliga växtpresentationer:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Vilken helg du haft!!! Det ena föredraget efter det andra om intressanta växter. Tycker att du lyckades väl med att hålla i plånboken!
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 10. Späckad helg tydligen! Visste inte att det fanns så många kunniga privatpersoner (?) som dessutom säljer per hemsida! Varför är det nästan bara män som blir experter?
  Lycka tilll med alla dina nyförvärv och ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 11. Lyder til at have været en god og oplevelsesrig dag.
  Held og lykke med dine nye køb.

  SvaraRadera
 12. Bestämt mej..... ska skaffa sparbössa!!!!! För framtida viktiga köp

  kram anna i Gamla

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit