Välkommen hit till min blogglördag 3 september 2011

Fröplockning pågår...

Just nu ser det ut så här på min bänk i köket, en massa frön som inte är rensade som ligger på tallrikar. Under har jag faktiskt satt ett melittafilter och skrivit vad det är för frö på påsen. Annars är man gode körd, man har ingen aning vad det är man plockat. Jag rensar eftersom, en liten stund varje dag, men eftersom jag plockar in frön efter dem mognar så blir aldrig bänken tom. Jag har en hel del att plocka ute men vi har haft regn nu så då är det inte bra att plocka frön brukar spara till dagar med sol så de är torra då jag tar in dem. Fröna brukar jag byta eller ge bort, jag säljer inga frön.Jag brukar lägga ut en lista på vilka frön jag har här och på Allt om trädgårdforum.Sen är jag även med i fröbibban där.


Det som är renat och klart lägger jag i denna låda,det brukar bli minst 2:)En hel del är klart redan...men inte infört vilka frön än i listor


Just nu rensar jag inget eftersom jag nyser och snörvlar så mycket än och det är sängen eller soffan som gäller än. Men kanske imorgon är jag på benen igen och febern gett med sig.
Ha det gott!!

5 kommentarer:

 1. Det där ser spännande ut.Vilken massa fröer.Hoppas du kryar på dej.Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också frön och sparar i melittafilter, men nu har jag fått ett nästan ännu bättre tips om man vill spara i förslutningsbara påsar.Likadana som Linné och grabbarna vek på sin tid. Min förening har lagt ut beskrivningen på hemsidan. Kolla www.enkopings-tradgard.com om du är nyfiken.

  SvaraRadera
 3. Du milde vad fröer:) Jag har kanske plockat ett par tre melittafilter. Ha det gott och hoppas att förkylningen snart ger med sig/Monne

  SvaraRadera
 4. Himmel vad duktig du är! Där ligger man i lä!;-)
  PS Hoppas förkylningen blev måttlig??? DS

  SvaraRadera
 5. Smart att spara frön i melittafilter! Har inte kommit loss med frösamlandet, och nu råder ju byggkaos - men nästa år! Tack för din peppande kommentar om vårt staketbygge, det går framåt!

  Ha en finfin söndag! Kram Hanna

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit