Välkommen hit till min bloggonsdag 17 oktober 2012

Bistorta tenuicaulis , Persicaria tenuicaulis eller Polygonum tenuicaulis?


Ibland blir man inte slug på vad en växt heter. Jag har fått denna som Polygonum tenuicaulis men hittar den även som Bistorta tenuicaulis och Persicaria tenuicaulis och inget finns på SKUD om den i någon av de nämnda. Hittade på Planfinder att den tydligen ska heta Persicaria tenuicaulis nu…eller???Ja inte blir man slug inte….


Men vacker är den här lilla vackra växten började blomma för mig nu i oktober och vad jag kan fram i information om den på nätet ska den blomma i maj-juni med vita blommor. Den blir ca 10 cm hög och är en woodlandsväxt vill stå i sol – halvskugga. Sprider sig med rizomer utan att bli besvärlig, en fin marktäckare. Ska komma från Japan, som om den klarar sig här återstår…

Ha det gott!!!

8 kommentarer:

 1. Ibland är det jobbigt med all denna namnförvirring. Fast värre är det med sånt som man alltid vetat vad de hetat som plötsligt heter något fullständigt okänt. :-)

  SvaraRadera
 2. Så söt! Visst blir man galen på att inte kunna få fram ett "riktigt" namn på en växt:( Men Persicaria låter ju rätt i alla fall:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Hej Berit,ja det är en jättefin liten växt som jag har sökt namnet på. Min planta köpte jag av Owe Jaktlund på riksmötet i Skellefteå 2001 som Polygonum teniucaulis.
  Den blommar med vitrosa blommor tidigt på våren före bladen kommer Höjd 10cm och är definitivt inte besvärlig. Den kommer säkert att trivas hos dig för det har den gjort hos mig nu i 11 år.
  Hälsningar Barbro i Sävar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barbro jag tror jag köpte den av dig då jag var hos dig. Kan det stämma???

   Radera
  2. Det stämmer nog.Brukar kruka in några varje år.
   Men jag har aldrig sett att den har haft blommor på hösten.
   Hälsningar Barbro

   Radera
 4. Oj, vad man lär sig massa saker på din blogg! Men för mig som inte alls är inne på det där med latin är det svårt att hänga med ibland ..jag måste googla på allt och hoppas få ett svenskt namn :) Brukar gå bra men inte denna gång! För den har tydligen inget!?

  Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den har inget svenskt namn...än.

   Radera
 5. Söt liten växt
  jag är jätte dålig på de latinska namnen
  ha det bra
  maggan

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit