Välkommen hit till min bloggfredag 6 september 2013

Men inte ska du blomma NU!!!


Vi har haft 20 grader varmt och det är september!!!Den varma hösten har gjort att många växter luras till att blomma både om och för första gången.

Som denna skönhet som jag av en slump upptäckte stå i knopp Pulsatilla integrifolia, miyakesippa. Den kallades förr för Miyakes integrifolia, men har nu överförts till pulsatillagruppen. Den ska blomma i början av maj och har aldrig blommat förr för mig. Den blommar med en blå blomma och har hela läderaktiga hela blad som är vita på undersidan. Den är oftast vintergrön.  Men någon som ska blomma nu är Aconitum japonicum, japansk stormhatt som jag fick av Johan P då jag var där i sommar. Aconitum japonicum är en bågböjd stormhatt med kraftiga stjälkar och rik blomning från ljusblått till marinblått. Väl lämpad för woodlandträdgårdar eller lundar, men även skuggade rabatter. Ska bli upp till 1,5 meter. 
Anemone hybrid 'Honorine Jobert'. Japansk höstanemon
Har börjat blomma nu den är så himla fin med sina vita blomma. Den ska trivas bra i alla jordar, ska faktiskt även att gå att ha i skugga men jag har min i sol. Tror inte jag skulle hinna se den blomma annars.Gentiana sino-ornata,höstgentiana lyser med sina blå blommor så fintVälkommen hit mina nya följare så kul att ni följa min blogg!!

Ha det gott!!

15 kommentarer:

 1. Vilka underbara dagar dagar vi bjuds på.Har full förståelse att vissa växter får fnatt för även jag känner att man har svårt att ställa om till höst jag kör gärna en till sommar....=)

  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Den här sommaren/sensommaren har varit/är helt underbar! Här är det tyvärr torrt så det skriker så mycket av det som ska blomma nu hänger väldigt i stället:( Kul om du får se din anemone blomma men trist när vädret "lurar" våra växter att förskjuta och ändra sin livscykel. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Ja, denne varme sensommeren lurer nok mange planter til å tro at det er en ny vår på gang... Vi får nyte det som er før det blir høst for alvor.

  Ha en fin dag :-)

  SvaraRadera
 4. Den här sköna värmen vi har nu lurar nog många växter att vilja blomma en andra gång.Men det gör ju inte ett dugg bara fint.
  Kram.

  SvaraRadera
 5. Med den pälsen... borde den verkligen tycka det är för varmt.Jag har också svårt att fatta att det går mot vinter när det fortfarande är shortsväder :)

  SvaraRadera
 6. Letade efter en växt som heter Cacalia sp, och på vilken sida hamnar man då? Det är alltid lika roligt och inspirerande att läsa din Blogg.

  SvaraRadera
 7. Helt vanlig at Miyakea setter knopper nå på høsten. Så er de klare til tidlig blomstring til våren. Men vi har mange andre planter som tar seg en ny omgang med blomstring nå i det fine været.

  SvaraRadera
 8. Ja du Berit! Ur led är tiden! Så vackert det blommar hos dig och den där håriga pulsatillan ser helt ljuvlig ut liakså stormhatten. Pust! Vi har 23 på dagen och svetten lacker längs fyddraden när jag var ute för att klippa några häckar./Anja

  SvaraRadera
 9. Ja du Berit! Ur led är tiden! Så vackert det blommar hos dig och den där håriga pulsatillan ser helt ljuvlig ut liakså stormhatten. Pust! Vi har 23 på dagen och svetten lacker längs fyddraden när jag var ute för att klippa några häckar./Anja

  SvaraRadera
 10. Deilig høstblomstring hos deg : ) God helg!

  SvaraRadera
 11. så vackert det är med gentiana. Jag har länge tänkt att jag vill skaffa en, ja helst flera, men det har liksom inte blivit av.

  Elisabeth

  SvaraRadera
 12. Så spännande när blommorna slår ut vid "fel" tidpunkt. Man blir både glad och orolig att de ska hamna ur fas inför vintern.

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 13. Mmmmmm så fin sensommarfröjd du visar!!

  SvaraRadera
 14. Bonus, allt detta som kommer igen.

  (Cyklamen är C. hederifolium, nu har jag hittat en till i blom)

  SvaraRadera
 15. Efterrätt alltså! Jag har en roddis som börjat blomma nu!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit