Välkommen hit till min bloggsöndag 15 september 2013

Njuter, blundar och väntar


Fortfarande inte en regndroppe och vädret är fortfarande underbart. Det dammar i rabatterna man gräver i nu för det är torrt, så visst skulle ett regn behövas. Men det är klart den bästa höst vi haft på länge och man njuter fortfarande över att man kan vara ute i trädgården utan täckbyxor.

Jag njuter av dessa blommor just nu

Aster novi-belgii 'Royal Blue', höstaster som blommar och blommarPseudofumaria alba, Blekgul nunneört som blommat hela sommaren. Jag har haft problem att etablera denna i min trädgård, tur att man inte ger upp utan provar igen och igen för nu trivs den på sitt ställe och visar det genom att blomma och blomma.Calluna vulgaris 'Blazeaway'. En gulbladig Ljung som jag trodde i våras var död men den har kommit igen fint och blommar nu för fullt.


Sanguisorba tenuifolia ’Pink elephant’ som för första gången blommar i min trädgård. Frösådd för 3 år sen.Primula cernua, liten pärlviva som jag sått i år har nu börjat blomma.Aconitum  som jag inte vet artnamnet på kan vara en Aconitum volubile, klätterstormhatt??Just nu blundar jag inför detta

Att Arisaema amurense, amurkobrakalla har fått sina röda bär.Att  Mukdenia rossii 'Karasuba',Lönnbräcka har börjat ändra färg till sin höstfärg.Att löven ramlar ner från trädenOch denna väntar jag på att den ska hinna slå ut innan frosten kommer.

Kirengeshoma palmata, vaxklocka
Ha det gott!!

12 kommentarer:

 1. Ja, det har vært en fantastisk sommer og høst. Det var tørt her også inntil i går, men i dag regner det jevnt hele tiden. Det var helt nødvendig, så jeg forstår at du lengter etter regn. Nydelige bilder, og spesielt det siste. Den blomstrer her nå :)

  Ha det godt!

  SvaraRadera
 2. sommaren och hösten har varit helt otrolig fin
  här duggregnar det lite nu
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Hoppas verkligen att du får se de blommor du väntat på ska blomma innan frosten kommer:) Här regnar det ÄNTLIGEN!! Det blir säkert inte så mycket som vanligt men det är efterlängtat:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Visst är det spännande att vänta på något så fint.
  Jag har den inte Vaxklockan men det får bli ett annat år.

  Jag har fått ditt brev men har glömt vad liljan heter :o)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Nice to stop by again today. Like the photos. The leaves have not yet begun to turn color here - but in a couple of weeks - lots of red, orange, and yellows. They will look great against the backdrop of the blue of Lake Michigan here at the gardens. Jack

  SvaraRadera
 6. Lite höstregn önskar jag mig i alla fall. Lite.Och att nunneörten tar sig. Den verkar inte riktigt gilla läget här heller, men jag törs inte flytta den för jag har så liten planta. Vaxklockan hinner nog slå ut för prognosen visar inte nattfrost den här veckan heller :)

  SvaraRadera
 7. Härligt, här har vi haft sommar hela veckan utom idag då regnet kom.
  Kram Malena

  SvaraRadera
 8. Enda har du mye å glede deg over i hagen : ) Ønsker deg en lang lun høst så alle knoppene rekker å åpne seg!

  SvaraRadera
 9. Fina växter som vanligt. Vi har fått lite regn äntligen fast nu är det nästan för sent, många PLANTOR SER VÄLDIGT VISSNA UT, FÅ SE OM DOM TAR SIG. Ha det bra/Carita

  SvaraRadera
 10. Åh du den där pärlvivan var ju för läcker ! Inga knoppar i min vaxklocka i år, synd :-( Ha en fin vecka !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 11. Vilka fina bilder Berit!
  Din 'Pink Elephant' har helt annan färg än min - min är just "pink" d.v.s. mycket mer rosa än den du visar. Fast din är gôrläcker!
  Vad det blommar hos dig! Vi har fått höst med regn och blåst och svinkallt -11 grader ;(! /Anja

  SvaraRadera
 12. Så fint det blommar hos dig!
  Hoppas verkligen att vaxklockan hinner öppna sina knoppar före frosten kommer.

  Ovanligt nog har vi knappt haft någon frost än i vår trädgård, till och med tagetes blommar här ännu.

  Ha det gott!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit