Välkommen hit till min bloggonsdag 11 september 2013

Sliter med en rabatt


Jag formligen sliter med att göra om en rabatt, min köksrabatt, som jag har sett läänge att många växter borde tas upp och delas. Många växter har växt över andra växter så de har ingen chans att komma upp, bland annat har jag en Gullgentiana där som inte har en sportlig chans eftersom både en hosta och daglilja tagit all plats runt den och den lever en tynande tillvaro. Ett sånt där projekt man blundat för och gruvat sig för att göra. Nu äntligen har jag tagit tag i den och inte går det fort inte, det är betydligt roligare att göra nya rabatter än gräva om i gamla rabatter. Sen så är en del hostor och dagliljor så stora där att jag behöver hjälp för att få upp dem, tur man har en hjälpsam granne. Men gör man en liten bit i taget blir man nog klar till slut.

Ett litet hett tips: dela inte en hosta med spaden utan klackar på skorna. Man kan slinta och göra illa sig på benet.

Nu blommar dessa två dagliljor

Hemerocallis ’Tropical depression’ som är en spindellilja är inte så mycket spindel i men är en ung planta. Köpte den av Anette som har Daglilja.se.
Hemerocallis ’Outrageous’ som har en sådan läcker färg.Ha det gott!!

6 kommentarer:

 1. Vi har en mängd hostor som vi måste gräva upp eftersom de blivit alldeles förstora på sin nuvarande plats. Tyvärr måste vi nog vänta lite till eftersom det är så torrt i backen så det knappt går att få ner en spade;( Hoppas verkligen att det kan komma en rejäl rotblöta nu. Det regnade natten till igår och lite på förmiddagen men det var bara som lite fukt på ytan:( Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Hostor är inte lätta att gräva upp.Ett jobb som jag med ska göra.Tänkte sätta dom i kruka så jag kan hålla sniglarna borta.(nästan).
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Sånt har jag gjort nu ett tag, ibland måste man ta tag i att dela och förnya. Hostorna har jag inte gett mig på ännu men de är nästan alla för stor nu så jag lite kvar att göra. Ha en skön kväll/Carita

  SvaraRadera
 4. Jag har delat en jättehosta idag . Gubben hjälpte till med såg för att dela den. Tung som bara den.

  Att gräva om rabatter är inte så roligt jag har en som skriker om ny jord :o) Jag får gilla läget och börja.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Hej Berit!
  Jag fattar precis hur du menar att det är roligare att skapa nytt än att gräva i gammalt...;))
  Det är precis det jag håller också på med runt en av dammarna där det har blivit för vildvuxet. Rabatten är stenhård och rötterna är visst gjutna i 'betong' känns det som;)!
  Jag skulle behöva en trädgårdsrobott programmerad att gräva i hårda rabatter.Du som är så kreativ kan väl konstuera en och låna den till mig då och då? /Anja

  SvaraRadera
 6. Just hostar kan man ju dra sig för att gräva upp o dela hur länge som helst.Inte kul alls!Tyckte först att du skrev att man inte ska gräva i högklackat ;-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit