Välkommen hit till min bloggonsdag 27 april 2011

Mera sippor

Nu har även den Hepatica transsylvanica Ungersk blåsippa slagit ut med sin första blomma idag. Den ungerska ska ha större blad och naggade bladlober samt en fjunigare behåring jämfört med vanlig blåsippa. Även blommorna är större.


Sen kan jag ju inte låta bli och visa min Hepatica nobelis ' Rubra Plena ' dubbel röda blåsippa en gång till för det är den värd.

Ikväll har jag och Emelie Huskattens Emelies blogg varit och kollat en blå och vitsippebacke som jag vet om. Tyvärr så hade de flesta blommorna börjat slå igen sina blommor, men där blommade både vit och blåsippan nu. Den vita blommade bara där det var lite öppet. Måste dit igen och ta mera kort, för det är så ljuvligt att bara står där och se.

Det finns en hel del som har lite avvikelser men det var svårt ikväll att ta kort på det.

Ha det gott!!

13 kommentarer:

 1. Vi var i kväll och gästade en "öppen trädgård" snacka om vårblommor:) Hepatica (rätt överblommafe)) Fritillaria, olika vitsippor, hyacinter, magnolior HELT MAKALÖST vackert. Jag förstår att du och väninnan njöt av allt det vackra;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Hej Berit. Jag måste bara tacka för tipset från dig att behandla alla gnagskador på träd och buskar med trädbalsam. Jag fick tag i det hos Fagernäs trädgård idag, och har nu penslat på detta på nästan alla skador. De ringbarkade stackarna har jag inte slösat något på. Kanske detta fungerar. Ha det bra.

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga sippor! Nu är ni norröver nästan ikapp oss, vad gäller vårblommor!
  Ha det riktigt gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 4. Sippor är vårens budbärare :-)Hittade en rosa vitsippa på Zetas idag!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Blåsipporna var verkligen söta :) och vitsipporna. Men finast är nog den rosa som du har i din trädgård! :)
  Tack för idag! :)

  SvaraRadera
 6. Det är intressant att vitsipporna börjar etablera sig i den här delen av landet. Kan det ha med det allt varmare klimatet att göra?
  Hälsningar från grannen.

  SvaraRadera
 7. Verkligen söt....den dubbla röda blåsippan. Härlig tid vi har nu:-))

  Kram

  SvaraRadera
 8. Sippor är riktiga favoriter - här i Skåne är det vackraste just nu de nyutslagna bokarna i bokskogarna och sedan vitsippsheltäckningsmattorna på marken. man kan inte se sig mätt på allt det underbara...

  Dina sippor är finfina - den magentaröda dubbla är spektakulär!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 9. Hej hej
  Ny blogg startad....inte vad jag önskade men så är det. Titta gärna in igen och hjälp mig bygga nytt. Lägg dig som följare igen så jag har koll på dig :)Ny adress är: http://mariashrna-njutavlivet.blogspot.com/
  Kramar från Maria

  SvaraRadera
 10. Det är underbart att vandra bland sippor och frasande fjolårslöv.
  Jag lyckades missa den ungerska blåsippans blomning, den skedde under lövtäcket. Nu kommer bladen, får titta på dem i år istället.
  /Anette

  SvaraRadera
 11. jag tror att det är så här med blå och vitsippor här uppe i norr. Förr trodde man inte att de skulle överleva här uppe och planterade inga därför...men de överlever och frodas här också. Några för kanske 50 år sen tog med sig plantor upp och planterad och jag tror det är de vi ser nu ute i skogen...och herrgårdar.

  SvaraRadera
 12. Underbart vackra sippor! Våren är en ljuvlig tid!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Det låter som en riktigt härlig backe :) hoppas på att få se någon bild av denna backe. Vad söt den röda blåsippan är :) kram Suss

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit