Välkommen hit till min bloggonsdag 24 april 2013

Dagens upptäckt


Jag har knopp på Anemone nemorosa, vitsippa. Jag tror det är en ’Robinsoniana’ som visat sina framfötter, jag gjorde ju om en rabatt i höstas och denna är planterad där och tyvärr fanns det ingen namnlapp kvar där just nu, får väl se då den slår ut vad det är. Jag minns inte vad jag planterade där, men kul att den snart blommar nästan före blåsipporna.
Ikväll följde jag med en kompis till Kalix där hon föreläst för STA Kalix, tack alla ni som var där för en mycket trevlig kväll!!Att träffa andra som är intresserad av trädgård och växter berikar verkligen ens liv, både i möten med andra människor och utbyten av erfarenheter av växter.


Ha det gott!!

5 kommentarer:

 1. Att träffa likasinnade och få prata om sitt/vårt stora intresse är verkligen underbart:) Så underbart att få se en liten vitsippa, själv väntar jag vansinnigt efter att få se mina vilda vitsippor i rabatterna;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så fina anemoner, ska bli spännande och se hur den ser ut när den står i full blom.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Är du säker att det är en vitsippa? Brukar den ha så många knoppar på en stjälk? Jag tycker att den ser ut väldigt lik en tandrot, Cardamine.
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Hmm.. ...jag tror som Anja att det är en Cardamine, antagligen glandulosa. En vacker liten marktäckare som sprider sig bra. Oavsett så är den snygg. Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Ja jag är också övertygad om detta nu. Men har inget minne att jag köpt en:)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit