Välkommen hit till min blogglördag 27 april 2013

Trädgårdsmässan i Umeå


Igår var jag på trädgårdsmässan i Umeå, en liten mässa om man jämför med Älvsjömässan men naggande god ändå. Inköpen blev inte många, men jag spar mig ju till Ulrikas och min trädgårdsresa i sommar, men det fanns en hel del intressanta perenner att köpa på mässan.
Men en hel del annat fanns det att köpa där, Larsvik var där med sina fina sorter av sättpotatis, många prylaffärer var där jag föll hejdlöst för Blåelds monter som hade många fina grejorDenna stol kommer att stå i en trädgård i Öjebyn i sommar tyvärr inte min..men snygg är den!!


Maskrosbollar här hade gärna fått följa med hem om inte prislappen kändes för hög för min börs just nu.


Hittade dessa fina hängande vindkransar i en monter som jag gillade


De hade en några utställningsbalkonger som några av mässans utställare gjort, den kallades bröllopsyra.
Jag gillade denna som Granngården gjort, smart lösningar och med en massa humor.Man kan ju plantera ringblommor på många sätt, detta sätt var kul!!

Även Nymyrans var fin


Blomjonas


IcaMaxis


BlomsterlandetsMina inköp blev en Hosta ’ Rainbow’s end’ och Primula ’Pink Wanda’ men jag hade turen att vinna på STA:s monter en Anemone trifolia, trillingsippa och en Rhododendron periclymenoides, en rosa Azalea. Sen köpte jag en liten rostig groda ..


Ha det gott!!

15 kommentarer:

 1. Åh vad det låter trevligt med trädgårdsmässa:) Tyvärr har vi inte varit på någon mässa alls vare sig i år eller förra året;( Så blir det ju ibland. Trevlig att få ta del av dina och andra bloggares bilder från olika mässor:)) Stolen var ju helt UNDERBAR!! En sådan hade inte varit du att ha:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Det ser ju ut vara en riktigt trevlig mässa! Vi hade tänkt åka över dit men tyckte inte vi riktigt hade tid. Nu får vi ångra oss! En maskrosboll skulle jag också kunna tänka mig! Vårhälsningar Marita i Vasa

  SvaraRadera
 3. Kul att se bilderna från Umeå-mässan! Oj så även jag föll pladask föll för Maskrosbollarna!! Supeläckra! Tack för att Du delade med Dig bla av de vackra inspirerande utställningsbalkongerna! /Kramar Maij

  SvaraRadera
 4. Inspirerande bilder , kram Nette

  SvaraRadera
 5. Jag föll också för stolen men den var ju såld.
  Vilken tur du hade med lotterna jag köpte 8 st och ingen vinst i STAs monter.
  Men en pelargonia vann jag på ett lotteri.

  Härliga inköp du gjorde jag kunde motstå :o)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Det blev en långtur för dig till mässan. Jag var där idag och jag köpte också hostan Rainbow`s end men det blev två stycken.
  Sista gången jag var på mässan det var 11 år sedan och då var den mycket större. Men roligt att bara få gå och se allt fint där.
  Fina bilder!!!

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 7. Tack Berit! Inspirerande bilder, verkar att ha varit en trevlig mässa! H. susehn

  SvaraRadera
 8. Vilka trevliga utställningsmontrar du visar - tack! :)
  den som använt packtrallar hade gjort finurliga lösningar av dem - och maskrosbollarna.... wow superläckra, tycker jag med .. iden med pellis i strama strutarna tror jag jag ska norpa..
  Säger som Marita, hade tänkt på att komma med båten och titta, men fick tyvärr annat, så det blev inte av.. men kanske till ett nytt år.
  H. Rina i Österbotten

  SvaraRadera
 9. Tack för fina bilder från mässan i Luleå !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 10. Du hade turen med dig, inte jag. Brukar alltid vinna hos STA men inte idag, trots tio lotter. Men lilla Hostan 'Rainbows End' fick följa med hem till oss också.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Så mycket fint! :) Tack för att du delar med dig av härliga bilder Berit och jag kan tänka mig att du var full av inspiration och idéer när du kom hem igen. :)

  Ha en fortsatt fin helg!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 12. Ja visst var det fina maskrosbollar! Jag tittade inte på prislappen men jag förstår att dom kostade en del!

  SvaraRadera
 13. Jag har några mil, ganska många, till Umeå och hade velat åka dit i år, men det passade inte alls i schemat tyvärr. Nästa år hoppas jag på antingen Älvsjö ( helst) eller Umeå. Du verkar ha hittat en hel del trevligt!

  SvaraRadera
 14. Hej Berit! Jag stod i våran (Forslundas) monter på lördagen, så synd att du inte var där då!
  Vi måste ses senare i sommar!!
  Kram Kram

  SvaraRadera
 15. Jag var på mässan för första gången i år. Liten men mysig ;)
  Blev dock inga inköp för mig...

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit