Välkommen hit till min bloggtorsdag 26 januari 2012

Konnässörens klubbens frön kom igår…

Konnässörens klubbens frö kom igår . Vilken lycka!!!!! Du som inte vet vad det är för en förening så är det Göteborgs botaniskas trädgårds fröförmedling, det kostar inget att vara med och du får katalogen hemskickad till dig, den har mycket, mycket intressanta frön. Här är en länk till dom....Jag fick de jag beställt men jag trodde ju att jag bara beställt 4 sorter, så som det kan gå:)Nu väntar jag bara på Gardens North och fröbibban så har jag fått alla mina frön. En del grönsaks och sommarblomsfrön ska väl inhandlas också..


Idag har jag sått en del det blev 45 olika sorter som fick komma i jord, en del ska in i kylskåpet men en del är varmgroende så nu är jag på gång.

 Visst har det gott en del och jag behöver börja skola om...


Den här ringen gjorde jag härom dagen till min dotter, som blev jätteglad för den.


Ha det gott!!


13 kommentarer:

 1. Det är ju alltid lika roligt när det kommer fröer. Jag känner mig så otroligt rik. Blir nyfiken på vad du har beställt.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag ju faktiskt lite nyfiken på vad du beställt från botaniska... Jag fick också 9 fröbrev därifrån. Ska bla försöka mig på att så Trillium flexipes och Lilium hansonii. Förstår att din dotter blev glad över den mycket vackra ringen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick Deinanthe bifida, vit lundskön, Syneilesis palmata som jag har redan men vill pröva så den:),Ainsliaea acerifolia var. subapoda, lönn-ainsliaea,Anemone fasciculata,Lilium mackliniae och Staphylea pinnata, pimpernöt . Säkert har jag glömt någon också.

   Radera
 3. Du milde vad du sår! Tänk att det finns människor som är galnare än jag:)))) Vilken fin ring du gjort!! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja inte sår jag såå mycket, jag har begränsat mig i år faktiskt.

   Radera
 4. Oj vad med fröer! Den snygga ringen skulle väl alla bli glad att få. Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Tänk att man kan råka få fler påsar än man minns att man beställde:)Gick lödningen du gruvade dig för bra? Ringen blev snygg.Så kul att bära ett smycke som en släkting gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lödningen gick bra håller på att slipa det nu. Jag har ju även lött på den där ringen.

   Radera
 6. Hm känner igen det där...beställde en massa växter från Larz D häromdan.Har en känsla av att jag kommer bli förvånad när de kommer sen... :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Härligt att se att du redan har så-projekt på gång. Själv ligger jag ännu lågt på den fronten då vi har ont om plats att förvara frösådden den här tiden på året, jag väntar på att växthuset går att starta i slutet av april, men det känns som en evighet till dess. Du frösår så mycket spännande, hoppas vi andra får fynda av det som du inte rymmer i din trädgård, om du ordnar med någon form av försäljning även i år. Mina mest spännande plantor kommer från dig.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja Hans om inte annat vet du ju var jag bor:)

   Radera
 8. Härligt med fröleverans :=)
  Ser atrt du har buffrat med frön av Deinanthe bifida. En ljuvlig växt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja jag jagade den förra sommaren och fick inte tag i den bara den blåa...Lena B ska ta den andra påsen om hon inte får sina:)Så kanske någon av oss får upp någon planta...

   Radera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit