Välkommen hit till min bloggsöndag 8 januari 2012

Taraxacum pseudoroseum ,Rosa maskros

Ja, ja jag vet maskros!!!! Men denna är fin då den blommar, jag har ingen koll om den frösår sig som den vanliga gula eftersom jag plockar fröställningarna i förebyggande syfte. Jag har märkt upp den i min trädgård för vet aldrig om någon tror att det är den vanliga maskrosen och tror det är ett ogräs och rycker upp den. Jag har även den vita maskrosen i mina rabatter, mer om den en annan dag.

Taraxacum pseudoroseum ,Rosa maskros blommar i rosa med en gul mitt. I år har den tokblommat jag hade säkert 20 blommor samtidigt.


 Den blir ca 20-30 cm hög och jag har den i sol - halvskugga.


Förökning: frösådd

Annars så skottar jag snö å så skottar jag snö. Det har snöat här tror jag varje dag i som det känns i flera veckor men i många dagar i alla fall. Julen är bortplockad så nu får gärna ljuset (solen)komma och man får drömma om att det blir en vår igen!!
 Ha det gott!!

9 kommentarer:

 1. Vet du vad vännen - när man odlar maskrosor i sina rabatter, trots att de är rosa, betrakrar jag trädgårdsägaren som riktig nörd. Du är alltså en äkta växtnörd - men det var ju inget nytt :-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Den är väldigt fin, din nördmaskros;-) Och vilken blomvillighet!! Fast det är ju ett utmärkande drag för släktet maskros;-)
  Jag nöjer mig med den vanliga gula modellen, som grannen Bonden generöst delar med sig i miljontals av. Snyggt när hela fältet är gult, mindre skoj när det vita lättar....
  Ha en fin vinterdag, trots all snö
  Åsa/Krumelurigt

  SvaraRadera
 3. O tänk ändå om de gula muterar o blir en annan färg vad glad man skulle bli då!Eller?
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Maskrosor är vackra på stora fält, men i rabatten nja jag tror inte det. Din rosa var ju ändå extra fin. Kramis /Pia

  SvaraRadera
 5. Du!! Den maskrosen var allt annat än ful. Då måste man ju bevara den. Het rätt. Oj, har ni sååå mycket snö. Här hoppas jag att det kommer så mycket som de lovat nu...mellan 5-10 cm, men vore ju trevligt med lite vitt på backen o en riktig vinter.//Helen

  SvaraRadera
 6. Hej där :) Jag hade frö men misslyckades med sådden - tänk att man vill så en maskros :)
  Idag fick vi 3 cm snö och lyckan var står - men förstår att ni har det jobbigt, ni som får sådana mängder. Ha det och akta ryggen :)

  SvaraRadera
 7. En sån´ sötnos, som en blandning av maskros och ringblomma.
  Odlade en ätbar maskros, nåja det är visst de flesta maskrosblad, för många år sedan. Skulle vara fransk, har jag för mig. Inte så beska blad som vår gula har. Men efter några år var den borta. God i vårsallad var den så länge det varade.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 8. Underbart fin! tack för att du visade foto :)

  SvaraRadera
 9. Tänk, jag hade ingen aning om att det fanns förädlade maskrosor!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit