Välkommen hit till min bloggtisdag 10 januari 2012

SKRUTT..DET GROR!!!!

Ja, skrutt det gror för fullt i kylskåpet och en efter den andra frösådden åker fram för det. Det roligast som grott hittills är faktiskt en primula som jag såg hos Hannelotte och blev djupt förälskad i, Primula alpicola violacea. Ja så har ju den helt otroliga liljan Lilium lophophorum grott men den tar det ju ett tag innan jag får se den blomma. Mitella diphylla, vitluva har också grott, den har jag sen förr i min trädgård men vill ha mera av den, den är så fin… kusinen Mitella pentandra, Luva har också grott och den har jag inte. Sen så har lite Allium grott, jag har fått fnatt på Allium i år tror jag, har sått en del sorter. En liten Trollius acaulis, tuvsmörskål har grott, den har jag tänkt ha i min stenmur. Det är himla roligt att åter få pyssla med frösådder och kolla hur det går med sådderna, våren går såå fort då.


Men kontentan av det hela blev att jag fick sätt upp lysrör, så nu ska jag så lite mera som är varmgroende men som jag vet tar lite tid att gro. Och eftersom jag känner mig själv så sår jag nog lite annat också då jag ändå är på gång.


Ha det gott!!

10 kommentarer:

 1. Jag har inte sått på länge men nu får jag en liten slinga sug i min mage efter det. :)

  SvaraRadera
 2. Vad kul! Jag ska hämta mitt lysrör och sätta fart jag med. Tack för kicken/ Pia

  SvaraRadera
 3. Hej, hej Berit!

  Roliga växter du har sått. Den där vivan har inte jag - får kolla efter fröer, för den skulle jag gärna också ha.
  Lyckliga dig som har plats i kylskåpet för sådder.
  Själv har jag inte sått något ännu, men så snart de börjar dimpa ned i brevlådan så...Fast mina perenner får stå ute.
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Så kul det är när man ser de små gröna bladen sticka upp ur jorden.och hos dig verkar det vara extra bra grogrund.Kram.

  SvaraRadera
 5. Haha, "om jag känner mig själv" ja du visst é man lite galen när det börjar att gro:)) Har bara satt ut lite i höstas som skulle stratifieras, de andra fröerna har jag inte fått hem ännu men när de kommer blir det full rulle här också:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Eftersom jag inte är bra på att så, så hoppar jag över det i år - fast jag har lite vallmofrön som ska kastas ut någonstans. Var vet jag dock inte eftersom hela trädgården är uppgrävd och ser hemsk ut. Men någon fin plätt med barmark ska jag väl hitta hoppas jag!

  SvaraRadera
 7. Kul att vara igång, o jisses va det gror:)
  //Helen

  SvaraRadera
 8. Jasså, är du redan igång! Vad roligt!

  Ifjol gjorde jag misstaget att bara leva vinter den här tiden och de tidiga sorterna såddes därför inte. Ska försöka bättra mig i år. :)

  SvaraRadera
 9. Så kul när det kommer opp! Hoppas det fortsätter utan rötor och brännor:)

  SvaraRadera
 10. Oj vad du har varit duktig. Redan!!!
  JAg har igår gjort frö beställningen.... =)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit