Välkommen hit till min bloggsöndag 30 september 2012

3 måsten i sommarkrukorna…


Jag har 3 måste-blommor som jag har i mina krukor med sommarblommor.

Parakrasse, Acmella oleracea är den första. Den tycker jag är så fin som kantväxt. Jag brukar kalla den ögonblomman eftersom den ser ut som den har ögon:)
Prydnashirs'will scarlett’,Setaria macrostachya 'will scarlett 'är det andra. Den sådde jag för första gången för 3 år sen och föll totalt för den.
Tillsammans blir de två himla fina…Törnrosas kjortel ,Lophospermum atrosanguineum är den tredje. Vem kan motstå denna dansande blomma??Jag har börjat sätta den i hängamplar där den gör sig så fint.
Och i år träffade jag på en ny favorit Sommarrudbeckia Mocca’, Rudbeckia hirtaMocca’, den fick jag av en kompis och jag har fallit för den.


Vad har du för nått som du bara måste ha i dina krukor??

Ha det gott!!

11 kommentarer:

 1. Så fina blommor du har i dina krukor! Har aldrig sett den du kallar ögonblomma, men den är verkligen dekorativ :) Sommarrudbeckian är också en nyhet för mig - snygg!
  Jag är dålig på det där med att ha blommor i krukor - tyvärr, för fint är det.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vad fint och annorlunda. Törnrosas kjortel sådde jag men den kom inte. Ha det bra Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Så snyggt! Vilka bra tips. Hirsen är så läcker. Vill ha:)). Parakrasse var en nyhet för mig, verkligen jättefin. Och törnrosas kjortel har jag kollat in länge, men ännu inte beställt frön.
  Ha en fin måndag.
  Kram Maria som ska försöka att inte regna bort.

  SvaraRadera
 4. Underbara sommarblommor allihop men den där 'Mocca' WOW! den föll jag också för;) Jag kan inte vara utan kryddtagetes så det sår jag varje år:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Har Törnrosas kjortel i en stor ampel.Läckert när revorna hittar något att klättra i.Dina måsten var fina alla.MVH

  SvaraRadera
 6. Vilka läckra växter!! Jag har nog inga måsten... I altanlådorna ock krukor köper jag växter och det blir lite olika från år till år. Kanske ska ge mig på att så till dem, finns ju roligt att välja om man sår själv. Rosenskära, jätteverbena, ringblommor, Linnétagetes, luktärtor och solrosor sår jag till plockerabatten, mycket fint, kommer görat igen!!

  SvaraRadera
 7. Underbara sommarblommor! Jag har alltid jätteverbena, hängverbena och så någon starkt färgad pelargon samt hirs, gräs eller majs (i år blev det en rosarandig majs som var mycket läcker) - men jag köper ju mina plantor så det beror på vad som bjuds för dagen hos Jonas Växthus!

  SvaraRadera
 8. Parakrassen har jag aldrig sett förut! Den passar väldigt fint ihop med gräset!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Också för mig var parakrassen en ny bekantskap. Hirsen är favorit men jag brukar vara lite sen i starten så de blir inte alltid så fina här...I våra krukor står det änglatrumpeter och dahlior, så sommarblom har vi inte så mycket. Men trumpeterna kan ju ha lite olika runt fötterna. I år var det klöver och något hängande sedumlikt som plantskolan "ville bli av med".

  SvaraRadera
 10. Men vilka fräcka blommor du har, helt fantastiska!
  Ha en härlig vecka!
  Kram Malena

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit