Välkommen hit till min bloggtorsdag 13 september 2012

Än blommar det..


Sådana här dagar kan man inte tro att hösten är här, vi har haft varmt och sol idag, men så fort kvällen kommer blir det kallt och man fryser. Men fortfarande blommar det ute i trädgården och en massa frön blir mogna så man får plocka in.

Anemone hybrid 'Honorine Jobert'. Japansk höstanemon
Har börjat blomma nu den är så himla fin med sina vita blomma. Den ska trivas bra i alla jordar, ska faktiskt även att gå att ha i skugga men jag har min i sol. Tror inte jag skulle hinna se den blomma annars.
Calluna vulgaris ’Blazeaway’. Ljung
Denna var en ren chanstagning då jag köpte den hos Peter Korn ifjol men jag föll för att den var gul i bladverket. I våras trodde jag den var halvdöd och till gränsen att inte klara sig men den har kommit igen och nu blommar den.Den ska vara vintergrön (gul) men eftersom vi har snötäcket så kan jag inte njuta av det.
En daglilja som blommat länge och mycket är denna namnlösa, jag tar gärna emot namnförslag. Den fick följa med från min gamla trädgård och namnetiketten är borta.Annars har jag börjat göra kransar, höstkransar. Lite kul med pyssel då det är mörkt på kvällarna nu. Visst har jag annat pyssel också, rensa frön men lite kreativt måste jag göra mellan varven.


Ha det gott!!


8 kommentarer:

 1. Så fint med höstblommande perenner, de får en att njuta av trädgården ännu ett tag. Din japanska höstanemon är jättefin. Hoppas den klarar lite frost.

  SvaraRadera
 2. Gillar höstanemoner, men dem kan man inte ta frön ifrån?! annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan man det, ta frön från dom. Men här uppe hinner de inte alltid mogna.

   Radera
 3. 'Honorine Jobert' är just nu den enda av mina Höstanemoner som inte har börjat blomma, men knopparna finns så förhoppningsvis kommer de snart. Höstanemoner är ljuvliga tycker jag.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Ja, nu kommer hösten smygande. Fast idag har vi varmt och skönt här i Stockholm. 18 grader, men i morgon väntas storm.

  SvaraRadera
 5. Vilken fin krans du har gjort! Det borde jag också lära mig. Skulle vilja lära mig att samla frön också.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 6. Åh, suck, har du redan hunnit göra höstkrans? Vill också... Jättefin...
  Bloggkram!

  SvaraRadera
 7. Dagliljan tycker jag var fantastiskt snygg! Verkligen annorlunda... Man får verkligen suga ut det sista av sommaren så jag ska passa på att njuta i helgen när de lovat sommarvärme :)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit