Välkommen hit till min bloggonsdag 26 september 2012

Den hann!!!!I går upptäckte jag att min Gentiana asclepiadea ’rosea’, rosa Knippgentiana blommar. Jag trodde inte den skulle hinna blomma i år eftersom vi haft lite frost på nätterna, tänk så lycklig man kan bli för sådant.Nått jag hoppas hinner blomma är dessa två men prognosen är väl inte god för det. Jag hoppas på några dagar med sol och inte så kallt så kanske de hinner. Håll tummarna!!!

Clematis fremontii , en låg liten clematis som för första gången är i knopp. Den sådde jag år 2010 från frön från Garden Norths. Clematis remontii är en icke-klättrare, blir mellan 15 och 40 centimeter hög. Arten är uppkallad efter John C. Fremont, en amerikansk upptäcktsresande som först upptäckte växten, och ibland kallas Fremont s läder blomma.


Indigofera heterantha, rosenindigo är den andra som tyvärr inte hinner blomma i år, den blommar med lilarosa ärtliknande blommor. Det är en liten buske, 0,7-1,2 m, från nordvästra HimalayaMan klipper ner denna och den börjar om från roten varje år. Den har stått ute över vintern och klarat det bra fick bara en bättre vår och sommar skulle den nog ha hunnit blomma också. Inköpt på Lindhults ifjol.Ha det gott!!
.

9 kommentarer:

 1. Jag håller tummarna. Man längtar ju så efter att få se sina "guldklimpar" i trädgården få blomma innan frosten kommer.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag håller också tummarna! Själv väntar jag på mina Actea simplex 'Brunette' som har knoppar. Hoppas, hoppas, hoppas att de också skall hinna blomma:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hjälper till med att hålla tummarna.Din rosa Gentiana ser fin ut.MVH

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att den hann blomma! Den är jättefin!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Alltid roligt att få se växter som man väntat på blomma:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Du har så många udda växter, jag blir riktigt avis. Ha det bra i höstvädret/Carita

  SvaraRadera
 7. Så roligt att den rosa gentianan hann blomma! Kanske skulle du kunna skynda på din klematis med ett litet plasttält i några dagar. Det ser ju ut att vara så nära att blomman ska öppna sig.

  SvaraRadera
 8. Roligt att du fick ändå se din rosa knipgentiana blomma.
  Det är en botaniskt trädgård du håller på att skapa med så många roliga, spännande växter. Den låga klematisen fångade direkt min uppmärksamhet - skall kolla å G.N. webbshop om den finns kvar./Anja

  SvaraRadera
 9. Det är som att gå in i en botanisk trädgård varje gång jag besöker din härliga blogg. Så spännande. Men kan du inte lura vädret lite, bubbelplast?
  Kram från Törnrosa

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit