Välkommen hit till min bloggonsdag 14 juli 2010

Expriment eller konsten att inte gräva...


Längs min gamla mur så växer det en hel träd bland annat en antal björkar och bredvid växer en stor gran, där vill jag ha en rabatt som ska innehålla torparväxter , det ska se lite vildvuxet men naturligt ändå. Problemet har varit rötter, jag har grävt en bit men insåg att jag nog inte skulle orka gräva hela vägen för det är en biljard rötter där och då blir det tungt att gräva. Så nu exprimenterar jag lite .

Ifjol så använde jag roudup där för det är åkerfräken där och tanken var att jag skulle fortsätta gräva i år men jag har hittat en annan lösning, som jag tror kan funka!! Iallafall hoppas:) Jag köpte en ny gräsklippare i år med uppsamlare och visste inte riktigt var jag skulle sätta gräsklippet, tanken flög genom huvudet att man kanske kunde kväsa ogräset och gräset med att lägga flera lager gräsklipp där i år. Så det sysslar jag med nu , att lägga gräsklipp efter muren ..och peppar.peppar det verkar funka!! Så fort jag ser nått nytt ogräs så häller jag massor av gräsklipp där så den drunknar (ogräset) och som det ser ut nu så verkar det gå...tanken är att nästa år lägga på ny jord och fix har jag en ny rabatt utan att gräva .Sen kommer det ju att växa så det knakar där också ..5 kommentarer:

 1. Det blir nog jättebra! För några år sedan sådde jag pumpafrön i vår gräsklippshög. Dom blev stora och jag vann det årets pumpatävling i trädgårdsföreningen med en pumpa på ca 25 kg. Ingen har kommit upp till det varken förr eller senare!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 2. Kul ide om det fungerar, i alla fall är det himla kul att pröva sig fram med olika metoder:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vad spännande, jag hoppas att det funkar. Du får skriva och meddela hur det går.

  SvaraRadera
 4. ja jag hoppas också att det funkar, men jag tror det faktiskt för just nu är det inget ogräs som kommer upp där:)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit