Välkommen hit till min bloggtorsdag 11 mars 2010

Att leta vårtecken…

Alla pratar om vårtecken nu. Slår man upp en tidning så säger dom att våren är på väg, och ber alla redovisa hur långt våren kommit. En del av mina trädgårdskompisar har till och med skottat fram vårtecken (snödroppar) så visst törstar vi efter vårtecken! Det är ju inte ofta som det är både mycket snö och så kallt som det varit denna vinter, så hela kroppen och knoppen skriker ju efter att det ska komma färg, doft och sol! Det där med myggor och annat otyg har vi ju glömt.


Faktiskt läste jag någonstans att vårtecken är viktiga för, oss bara för att inte vår tillit och framtidstro helt ska gå förlorad.Så då får innebörden av att leta vårtecken en helt annan aspekt, inte bara det att man längar så ,att åter få sätta fingrarna i jord och att åter få se det börja att grönska och gro.


Visst spanar och spanar man. Men ser man nått??? Tja .... Lite takdropp, isfläckar, att man har börjat sanda vägarna, att temperaturen är kring noll, att det rasat från taket i alla fall halva och att snön ramlat ihop lite. Men några videkissar ser jag då inte på mina promenader (Hannu visade ju en bild på såna idag och oj vad sugen jag blev att få se dom) och min gräsmatta är mer en snömatta. Och ser man på mitt nästan överskottade växthus så förstår man att den är nog en bit bort denna årstid som heter VÅR.


Dom vårtecken jag har runt mig är väl att det gror i mina såbyttor och jag tog i frusna jordsäckar igår för att börja skola om, så fler lysrör måste upp. Men jag har inte tappat hoppet i alla fall ....  på att våren kommer,snart!!


11 kommentarer:

 1. Jomen, vem kan det va´ som fånigt småler, nerböjd emellan snövallarna och verkligen njuter av snödroppeblom!!
  Annars är asfalten framme på många vägar! Blåmes och talgoxe kvittrar ikapp. Skator med kvist i näbben.
  Våren är på väg!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Jag bor ju mycket längre söderut än du, men vi har inga vårtecken här än, bara snö och is överallt! Den vita gräslöken har börjat gro och jag har skolat om tomater idag, så tappat tron på en vår har jag inte!
  Ha en riktigt bra kväll bland dina sådder!
  Christina

  SvaraRadera
 3. ja och det värsta Anette är jag skulle ha gjort likadant om jag haft snödroppar:) så jag förstår dig!!
  va bra att den börat gro för dig...christina!!

  SvaraRadera
 4. Ja det är tur att vi har våra sådder som vi kan njuta av! Det kommer en vår..även om den verkar dröja i år! Ha det bra nu och så lite mer frön :) / Irene

  SvaraRadera
 5. Så tröstlöst det känns med all denna snö, och ni har ju ändå mer! Skall vi beställa regn Berit?

  SvaraRadera
 6. Jo, imorse (nån gång på förmiddagen mao) så vaknade jag av fåglar som satt och skrek (ej kvitter) utanför fönstret. Det var mkt längesen sist :) Jag tror oxå att vårtecken är mycket viktiga för oss, för jag tror det sitter i generna, bland annat från den tid då man inte kunde gå och handla sin mat på ICA, utan var tvungen att förlita sej på att vinterförrådet skulle räcka tills våren kom :)

  SvaraRadera
 7. jaa ett lååångt och varmt ett som tar bort all snö önskas !!
  berit

  SvaraRadera
 8. Ja, vi beställer ett varmt regn så kanske jag också kan få se lite vårtecken ute:)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Tror Emelie har en poäng där.... samlarfolk som vi är ;-)
  Är glad för varje dag med tö.... mer o mer av marken tittar fram där det är skottat.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 10. Ja himmel, i år är det drygt att vara trädgårdsentusiast...
  Men våren kommer till Småland den 15 mars. Det har bonden som plogar vår väg lovat - och han har värsta kollen! Jag räknar timmarna till den 15:e;)
  Ha det gott,
  Charlotta
  Cesars trädgård

  SvaraRadera
 11. men bönder ska man inte lita på:) mitt ex var det:)
  Berit

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit