Välkommen hit till min bloggmåndag 15 mars 2010

Att skola om dom små liven..

Idag har jag börjat med detta roliga jobb, att skola om!! Oj,oj vad det är kul.
Men innan jag kunde börja idag var det ju en del som skulle göras. Eftersom jag inte kan ha sådderna på övervåningen än, eftersom det är kallställt där så löser jag det med tillfälliga lösningar på nedervåningen. Så idag har jag satt upp ett lysrör i vardagsrummmet, jag har hängt den i ett vädringsställ. Funkar jättebra!! Jag lägger en matta och så har jag plastsäckar så att inte golvet ska fara illa.Sen så satt jag igår och skrev namnetiketter på alla jag skulle plantera om idag, det är ett digert jobb och alltid har man skrivit någon för lite. Varför ska dom latinska namnen vara så krångliga att skriva??Jag skriver det latinska namnet och det svenska, om det finns något svenskt,och jag skriver med en blyertspenna.Jag är noga med att namna mina krukor direkt för jag vet att minnet kan vara kort.

5 kommentarer:

 1. Roligt när man kan börja sola om. Jag har bara skolat om en del tomater. Jag har samma anordning som du med lysrör hängande i vädringsställ, men jag har ett par bockar och en bordsskiva under. Jag hoppas att det snart blir så varmt att sådderna kan flytta ut till växthuset.
  Ha det riktigt gott!
  Christina

  SvaraRadera
 2. Håller med dig om att det är roligt att skola om växter. Det är alltid så att man skulle vilja skriva mer än platsen tillåter på etiketterna. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Men det är tråååkigt att skriva etiketter! Jag beundrar alla som har etiketter där man ser vad det står ordentligt, vilket är en fördel.

  Smart anordning du har där...det kanske är så man ska ha sina provisoriska lösningar.

  SvaraRadera
 4. håller med ..jättetråkigt att skriva atiketter och det tar tid, men eftersom jag redan skolat ut 120 krukor skulle det bli en omöjlighet att veta vad jag har i krukorna..

  SvaraRadera
 5. Flitig som en myra.... men du får säkert ett fint resultat också ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit