Det första jag gör är att jag sätter tidningar i botten på mina plantbrätten, sen så sätter jag plastpåsar som jag klipper sönder, detta gör jag för att skydda golvet, eftersom jag ha dom flesta direkt på golvet.
Sen så har jag en gammal paltgryta som jag fyller med jord, eftersom det är lättare att fylla krukorna från den.
Jag fyller oftast flera brätten på en gång så det kan bli många krukor som fylls.
Efter jag fyllt alla krukor med jord så vattnar jag jorden ordentligt. Många använder olika redskap för att göra hål i jorden dit frösådden ska sen, men jag använder mitt finger jag.
det blir många hål det fingret får göra:)
Jag har en gaffel då jag lyfter upp frösådden, den här gaffeln har jag använt i många år och vad den använts till ursprungligen det vet jag inte.
Men innan jag börjar lyfta upp frösådden, så har jag vattnat upp frösådden, eftersom det är mycket lättare att dela rötterna då utan att dom tar skada. Jag använder en gammal plastburk som jag sätter frösådden i.
Jag tar i hjärtbladen då jag lyfter plantan eftersom rötterna är så känsliga och sätter ner en liten planta i varje hål och trycker ihop jorden lite runt plantan.
här är ett brätte klart att sätta under lysrör igen.

Tack det ska jag komma ihåg om jag inte hittar den i sommar :)
SvaraRaderaDet är så härligt med fler som är frötokar,
Jag äääälskar att så och jag tycker att det är ett himla bra uttryck du har, att du stirrar upp dem. För det är ju precis det man gör, flera gånger om dagen.
Liiite konstig är man nog i andras ögon. De som inte förstår tjusningen i det hela, fniss.
Kram Mari
ja helt galen , men ack så skönt galen man är:)
SvaraRaderaVisst är man :)
SvaraRaderaOch du, man kan inte falla för allt, även om det mesta gör så att man får ha begär. Men det är klart att det är skillnad på vad som går här i Skåne och uppe hos dig.
Mari igen
ja så är det och just julroser har jag inte fallit för ..än ska väl tilläggas. Det kan ju komma härdigare sorter , för visst går je en hel del och jajag hade några i min gamla trädgård , men inga i min nya
SvaraRaderaFina fröplantor, vilken Cephalaria är det?
SvaraRaderaJag gör på samma sätt som du Berit, för utom att jag sätter mina krukor i blå plasbackar. Jag behöver ju inte stå inne ;) Bra demonstration av hur du gör annars, finns ju många som aldrig sått förut. Ha det gott/Monne
SvaraRaderaTrevligt att läsa hur du gör. Jag gör på ungefär samma sätt, men håller till ute i garaget, så länge man inte kan stå ute.
SvaraRaderaHa en riktigt go' dag!
Christina
Härligt med omskolning..jag gillar det också. Det är rätt rogivande! Jag gör ung på samma sätt som du men jag vattnar inte jorden innan utan efter jag satt ner den lilla plantan. Det brukar funka det också. Ha en fin dag! / Irene
SvaraRaderadet är Cephalaria uralensis ,vet inte såå mycket om den , men verkar vara vild i Bulgarien blir ca o,5 dm hög:)
SvaraRaderajaa det är rogivande...
Märks det att jag har varit lärare??tänkte också på dom som inte skolat om förr,jag får ju en hel del frågor både om hur man sår och skolar om .
Du har många lyckliga dagar framför dig nu då.... så mycket som du sått ;-)
SvaraRaderaHa´t himla gôrgôtt
Nina
Härligt!
SvaraRaderaKänner igen stilen, det kanske är en norrländsk stil?:)) Det blir mycket jord överallt för oss som inte kan hålla till ute så här års.
Må så gott!
Här försöker jag stirra upp snödropparna!
SvaraRaderaGör ungefär som du när jag sår och skolar om.
Gaffeln tror jag är en sardingaffel;-))
Fortsatt trevlig helg
Birgitta
ja birgitta hade jag snödroppar så skulle jag också vrålstirra nu:)men här är det säkert 80 cm snö så det är lännge kvar innan vi kan stirra upp ntt ute , men det är så skönt att se era vårblommor för man för ju hopp om att det komer en vår även i år då:)
SvaraRaderaJa visst är det härligt med lite jord inomhus, typ i någon närliggande tidning, på matbordet, i besticklådan mm! ;o)
SvaraRaderaSkojar bara...lite iallafall, här råkar jag drössla jord lite varstans när jag härjar i köket...tur gubben också är glad för frösådder! :o)
Ha en fin söndag,
Lydia