Välkommen hit till min bloggsöndag 14 augusti 2011

Göteborgsresan…Bürgers, Enköping och Anna NV

Just nu har jag fullt upp med att färdigställa dels det nya området men jag är ju som jag är, så jag har 2 till projekt på gång som snart är klart, bilder kommer. Men jag hinner inte, eller rättare sagt har inte orkat blogga på kvällarna och inte hunnit ut till era bloggar heller..jag lovar det blir bättre, snart!!

Efter vi varit till Annette så for vi till Bürgers i Köping. Oj vilken fin plantskola med mycket barr och träd.

Inne på barravdelningen

 Vi träffade på Per Bürger själv så det blev många samtal om olika träd, buskar och barr med honom. En och annan planta fick följa med hem från Bürgers också, men bilen var ganska full så det blev till att begränsa sig. Världen är liten ibland men på Bürgers träffade vi en av Aot forumisterna, Anna NV med man, som erbjöd sig att vi skulle få sova över hos dom.

Sen blev det en färd mot Enköping för att se parkerna, kanske främst Drömparken men vi titta även på andra s.k. fickparker, små parker .

Drömparken är en park i parken gestaltad av holländaren Piet Oudolf. Enköpings tidigare stadsträdgårdsmästare Stefan Mattson lyckades få Piet att rita denna trädgård och det är en helt underbar park att vandra i. Tyvärr så var det full sol denna dag så korten ger inte parken riktigt rättvisa.


 Jag vill också ha en klippt bokhäck med hål i så jag kan se ut till världen:)


Den berömda salviafloden


Många storaväxta och fina perenner fanns det där,här slide


Underbar kombination
Munksundskällan

är känd från medeltiden och här hämtade stadsborna sitt dricksvatten ända in på 1900-talet. Själva pumphuset är troligen uppfört under senare delen av 1700-talet.

Fridegårdsparken

Fickparken Fridegårdsparken i parken finns en fontän som porlade och skapade trivsel.Efter varit runt och tittat på en hel del parker större och mindre och även hunnit njuta av att sitta vid Hamnmagasinet så for vi mot Uppsala till Anna.Vi var gode trötta då vi kom, men en tur runt i hennes och Pyrolas trädgård gick vi i alla fall. Sen fick vi vegetarisk pizza men vi var nog inte så trevliga för det kändes som ögon skulle trilla ner.

Anna och hennes man

Sara (Pyrola )


Saras fina stenpartiEn av de måånga rabatter som Anna hade


Hennes nya rabatter, ska bli kul och se det sen.


Tack Anna och Pyrola för att vi fick både husrum, mat och se er trädgård!!

Nästa dag for vi till Anette i Torsåker…mer om det sen.

Ha det gott!!

3 kommentarer:

 1. Parkerna i Enköping såg jag för många år sedan, kanske dags igen...Bürgers i Sala fick sig ett besök för några veckor sedan. Ett härligt ställe, det var inte sista gången.
  Mycket att se på dina bilder!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Ser att resan var både givande och trevlig.
  Kul att träffa forumister från AoT-forum.

  Naturligtvis gav jag bort påsen där jag hade skrivit gräsets namn och minnet är kort, vad var det för gräs som kom från Ulrika?

  SvaraRadera
 3. Enköpings park får vi försöka oss på att besöka någon gång, ser väldigt vacker ut:) Vad kul att ni träffade Anna:) Hon och Pyrola ser ut att ha det fint i sin trädgård. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit