Välkommen hit till min bloggfredag 26 augusti 2011

Lite rost och lila blommor

Rostiga saker är jag förtjust i och mycket har jag hittat på mina skogspromenader men inte allt en hel del har jag köpt också genom åren.

Den rostiga grisen har jag köpt men det lilla rostiga fatet är hittat i skogen från någon bil, passat jättebra att ha taklök i.

Båda hinkarna och kättingen är hittade på min skattjakts turer i skogen men fatet är köpt på Ulriksdal. Det fatet har olika funktioner i min trädgård beroende för vad jag känner för det året, i år så fick den inte ha rökmaskinen i eller kottar utan fick vara ren.


Detta är köpt som Allium beesianum, septemberlök hos Larz Danielsson, Spezialplant men är det, det?? Då jag googlar på den så visar den bara mera ljusblå bilder och min är mer åt lila hållet.

En annan fin lila blomma som är stadig och högväxt är Verbena hastata blåverbena. Blommar från augusti och hela hösten. Kan bli 1,5 meter hög och kanske högre, frösår sig en del men lätt att rensa bort eller kruka upp .


Phlox paniculata 'Eden's Smile' är en lila höstflox. Just att Phlox paniculata, höstflox i sin trädgård gör att man även får blommor som kommer på hösten. På senare år har jag köpt mer och mer av höstfloxar just för detHa det gott!!!

6 kommentarer:

 1. Tycker som du att rost i trädgården är jättesnyggt;) Jag gillar också flox men tyvärr så gör rådjuren det också vilket innebär att vissa år får jag inte se dem blomma:( Blåverbenan är riktigt snygg i rabatterna nu även den rosa varianten pryder sin plats. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. vilka snygga skogsfynd du har gjort!
  Jag gillar också flox och har lite olika sorter av dem..ljuvliga nu när de blommar och doftar så gott! :)

  Sandra

  SvaraRadera
 3. Tänk vilka fynd man kan göra i skogen :) Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Trevlig helg. Jag är också förtjust i lila:)

  Marie

  SvaraRadera
 5. Vilka fina rostiga fynd du gjort, den kedjan var också dekorativ, det tror jag aldrig jag hade tänkt på. Allium finns det så många av, oansett var din ju söt :)

  SvaraRadera
 6. Tycker din allium ser ut som den lök väntat på i flera år skulle blomma här hos oss. När den äntligen i år blommade så fick han veta att det är en kajplök som växer vilt på Gotland.
  //Ing-Marie

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit