Välkommen hit till min bloggsöndag 28 augusti 2011

På inköps listan: grön målarfärg och klister:)


NÄÄ jag vill inte, jag vill inte, att det ska vara höst redan!!!Men de gula löven talar sitt tydliga språk, det är höst!! Undrar om man målar den i grön färg och klistrar upp den igen om man kan förlänga sommaren då:)Vi har då haft en helt ljuvlig helg med kanonväder och jag har försökt plantera det sista och fylla upp pallkragarna med frösådder som är kvar efter alla plantmarknader. Bra att ha till nästa år.

Tur att det fortfarande blommar i rabatterna och att en del står i knopp, men visst syns det på många perenner att det börjat hösta in. Själv plockar jag en hel del frön nu och det är många sorter nu som är på köksbänken som ska rensas. Jag gillar att rensa frön och försöker rensa någon sort varje dag. Känner mig alltid så rik då jag ser alla kaffefiltren med rensade frön.

Hemerocallis  ’Rajah’ är lite osäker om det är den, alla namnlappar var borta efter mina flyttar både från gamla trädgården och från den plats på en äng jag fick låna ett år.


Hemerocallis ’Sammy Russel’ ???


Och en som jag absolut inte vet namnet på


Namnet på denna lilja har jag inte heller , inköpt i EstlandMåste bara visa vad jag hittade häromdagen på en av mina alla turen som jag kallar skattjakter. En stor trådrulle, som fick stå utanför mitt växthus så länge. Det blev snabbt att fixa ett arrangemang på den, tur man har lite i ladorna, så nu i år blev det lite rostigt emaljerat.

Ha det gott!!

8 kommentarer:

 1. Ja visst är det synd att hösten kommer så fort , det är ju fint nu ochså men gråväder och regn som vi hade i helgen vill jag inte ha. Nä klar luft och sol då är det riktigt fint.
  Det är ju så mycket som inte har blommat färdigt ännu så nog får kylan vänta för min del.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Ja, det känns lite för tidigt med höst än. Vilka vackra dagliljor och vilket skogsfynd!!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Håller med dig, jag vill inte heller att det ska var höst ännu;( Men man kan ju tyvärr inte göra någon som förhindrar detta. Vilka skatter du jämt hittar;) Blev jättefint med det emaljerade:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Smukke Dagliljer.
  Ja det er alt for tidlig at bladene falder.
  Jeg synes ikke, at vi har haft ret meget sommer i år.
  Her har regnet og regnet meget af tiden.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 5. Ja, hösten är en fin tid och väldigt färggrann, men den är liiite tidig i år. Haha...testa att måla bladen gröna...kanske funkar. Om jag ska vara riktigt ärlig så är ja lite trädgårdstrött, och har börjat att höststäda där ute. //helen

  SvaraRadera
 6. Så fine liljer og høstbilder.
  Jeg synes du har en koslig blogg så jeg legger meg som følger ,Marit.

  SvaraRadera
 7. Jag minns att när eternellflugan var som mest spridd så sades det att de höll ihop bättre och inte tappade kronblad om man sprayade blommorna med hårspray. Testa det på löven innan de rasat!? Kul att se en Sammy Russel på bild. Vi har en som vuxit till sig i över tio år på lite olika platser, men aldrig blommar.

  SvaraRadera
 8. Ja jag minns det men oj vad sprajburkar det skulle gå åt:) Det är bara att bita i det sura äpplet och inse att det är höst!!!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit