Välkommen hit till min bloggonsdag 25 juli 2012

Förälskad i nya bekantskaper..


Ikväll har jag varit på vandring på Öjebyns försöksgård, tyvärr nedläggningshotad. Att få se träd, buskar och perenner som många av dem är vildinsamlade eller från andra botaniska trädgårdar världen över är intressant. Många finns där som fullstora exemplar.

Men oj vilka fina växter jag såg, denna blev jag totalt blixtförälskad i Lilium buschianum . En orange lilja som var lite och nätt i blomman och hade smalbladiga blad.Och jag som inte är så förtjust i orange liljor föll som en fura för denna. Tyvärr så kommer den nog vara svår att få tag på..men har man tur kanske man kan få någon frökapsel till hösten. Inte den bästa bilden på den men det var sol och svår att fånga på bild.
En annan som jag gillade bladen på var Ligularia jamesii . Den fick jag frön av så nu är bara hoppas de hinner mogna och framför allt gro.Annat intressant som jag föll för var denna Acanthopanax senticosus , en ryskrot. Tror faktiskt den bytt namn till Eleutherococcus senticosus.

Ha det gott!!

4 kommentarer:

 1. Häftiga blad på den Ligularian!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Kul att få fröer av så ovanliga växter:) Ligularian så väldigt vacker uti bladen. Liljan var söt i sin enkelhet! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att du föll för dessa vackra växter, hoppas att fröna gror.
  Det är sorgligt att Försöksgården ständigt tycks vara nedläggningshotad, den behövs så väl i vår del av landet. Har jag berättat att det förr fanns en försöksgård även här i Brännbreg? Vi ser den från vårt köksfönster, men dess glansdagar är tyvärr förbi för länge sedan.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 4. Ja Berit! Den här 'branchen' kantas av eviga förälskelser. Man hinner bara vända ryggen till, till de senaste förälskelserna och vips har man nya snyggingar i synfältet;)))!
  Lite lugnare takt är det tack och lov på det mänskliga planet - som tur är ;))))!
  Väntar på posten...!/Anja

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit