Välkommen hit till min blogg



tisdag 25 september 2012

Allium senescens ssp. montanum var. Glaucum


Jag gillar Allium och har väl samlat på mig en hel del genom åren, denna köpte jag av Karin i Skara då jag var dit ifjol. Den har inget svenskt namn just denna variant, men Allium senescens heter Bredbladig kantlök och Allium senescens ssp. montanum heter Kantlök .

Det som skiljer Allium senescens ssp. montanum var. Glaucum från de andra är att den växer i spiralform, bladen är skruvade och blågråa. Den blommar nu hos mig, började blomma i slutet av augusti. Blomman är ganska stor och rosa.
Blir ungefär 15 cm hos mig och kan stå i sol – halvskugga. Den ska var vintergrön, nått jag aldrig lägger märke till eftersom vi har snötäcket.Bladverket


 

Bladen


Ursprunget är: Sibirien, Mongoliet och Kina

Ha det gott!!

6 kommentarer:

  1. Vilken läcker Allium! Jag gillade särskilt bladen.
    Ha en fin dag!
    /Nora

    SvaraRadera
  2. Vilken lustig en :) Himla snygg är den också med de skruvade bladen och det är ju aldrig fel med något som blommar så här sent:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  3. Jätte fin
    kul med sånt som blommar nu
    ha det så bra
    maggan

    SvaraRadera
  4. Jag tycker också Allium är vackert. jag har några sorter här hemma som jag tyvärr inte vet vad de heter. En av det bästa med dessa blommor är att hjortarna inte gillar dem. Hjortar är annars något vi har problem med här hos oss.

    Ha en skön kväll
    //Jenny

    SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit