Välkommen hit till min bloggsöndag 26 augusti 2012

Lite smått och gott eller blandat bandat.


Idag har jag gjort den rabatt jag håller på att ta bort gräs torv klart, sen vet jag inte hur jag gör med stenarna som ligger där. Alternativet just nu är att bygga på höjden för jag är inte kvinna att ta upp dem. Imorgon ska trallen lyftas bort som jag har bredvid en rabatt och spireorna ska bort därifrån. Jag har aldrig gillat denna trall jag haft som golv till min trädgårdsgrupp. Nu tar jag bort den och gör en ny rabatt med kanske, kanske en liten uteplats….vet inte än hur jag ska göra än, men det brukar lösa sig.

En tur med kameran har jag också hunnit med idag. Har faktiskt varit och fotat en hel underbar trädgård också idag..de bilderna kommer senare i ett inlägg.

Hemerocallis 'Quilt Patch' ,Daglilja har börjat blomma nu . Underbar!!! Der var den jag köpte på växtmarknaden.


Gentiana asclepiadea 'Alba' Vit Knippgentiana  har börjat blomma nu, både den rosa och den blåa är i knopp men inte utslagna än.Sanguisorba hakusanensis, Nickpimpinell.En pimpinell med rosa hängande blomkolvar .Är hos mig kanske 40- 50 cm hög.Meconopsis cambrica ’Muriel brown’ engelsk vallmo. Denna köpte jag av Hannelotte ifjol då jag var dit, hennes stod i full blom och var sagolik. Den blommar med röda dubbla blommor.Min har bara en blomma än , men vacker ändå. Höjd: 25 cm - 30 cm. Läge: sol-halvskugga.
Sen lite mera liljor…ja jag gillar liljor:)

Lilium 'Latvia'


Lilium okänd, inköpt i Estland.

Lilium regale eller Lilium ’Siberia’???


Ha det gott!!!


6 kommentarer:

 1. Vilka fina blommor, gillar den vita gentianan. Vad roligt det vore att få se lite mer av dina rabatter i sin helhet. Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Gentiana är så fint, jag har inte hittat någon bra plats till den i min trädgård ännu.
  Du som är en så duktig trädgårdsodlare kan du ge mig ett litet råd.
  Jag har köpt en del frön från Tradera när är det bäst att så dem. Nu eller ska jag vänta till hösten?!
  Fröna jag köpt är bla. Nattljus, riddarsporre, akleja, studentnejlika, fingerborgshatt och salvia.
  Tacksam för svar.
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Du är i full gång som vanlig hör jag:) Ser fram emot bilder. Underbart vackra liljor och den engelska vallmon var söt fast jag ryser om den sprider sig som den enkla. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder på vackra växter Berit, tack! Den vita liljan var ju underbar! Den vita Knippgentianan sådde jag för ett par år sedan och nu ser det ut som att det faktiskt är små vita knoppar på en av plantorna. Jag vågade inte riktigt hoppas på att de skulle bli vita. Inte för att det är något fel på den blå heller :)

  SvaraRadera
 5. Gissar att Liljan är 'Siberia'
  Nu ligger du 'före' igen vad det gäller blomningen på 'Siberia' och Vit Knippgentiana..... Här är dom i knopp fortfarande :=)

  Ha ne gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara den Helen, den är köpt i Estland så jag vet inte riktigt säkert.

   Radera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit