Välkommen hit till min bloggfredag 31 augusti 2012

Saxifraga veitchiana, skogsbräcka .


Idag har det varit en dag i stillhet, det har regnat hela dagen och regn kan ju göra en gode trött. Sen blev det väl liite för mycket grävning igår också, smällar man får ta…och som man vet om att det kommer. Men det är värt det, dessa vilodagar, för jag har ju kul då jag håller på och värken är lättare att bära då.

Idag har även Blommig fredag startat men jag har inte orkat engagera mig i det med den huvudvärk jag haft idag, får ta nya tag nästa fredag. Ska kolla era bidrag imorgon då huvudet kanske är med lite mer än just nu, men det känns kul att åter få klura lite igen på vad man ska visa.

Jag har ”snöat” inne lite på storbladiga saxifragor, många har köpts de sista åren och jag fullkomligt älskar bladen på dem.

En som jag gillar är denna Saxifraga veitchiana, skogsbräcka .


Enligt artikeln i The Rock Garden skulle Saxifraga veitchiana, skogsbräcka  i Flora of China inte längre ses som en egen art utan föras till S stolonifera. I artikeln föreslås att man betraktar den som en kultivar och kallar den för Saxifraga stolonifera 'Veitchiana'. Om det är ett namn som accepterats vet jag inte .
Citat Kenneth K.
Den är revbildande så den är en bra marktäckare i skuggiga lägen blir ca 10-15 cm hög och blommar med vita blommor i juli.Bladen är röda på undersidan och håriga på översidan.Hos mig har den inte blommat i år eller så har jag missat det…Inköptes ifjol så den har övervintrat hos mig.
Den växer hos mig i den rabatt som jag kallar ”Lunden”.Den gillar halvskugga skugga i jämnfuktigt torvparti. 

Ha det gott!!


4 kommentarer:

 1. Hoppas din huvudvärk har gett med sig.håller med om att bladen är fina.Man borde odla fler växter för bara bladens skull.MVH

  SvaraRadera
 2. Snygga blad! Var rädd om dig och krya på dig nu:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Söt och intressant Saxifraga. Sköt om dig och hoppas att den dumma huvudvärken ger med sig. Kram

  SvaraRadera
 4. Krya på dej
  fina blad på saxifragan
  roligt när växter är fina även när de inte blommar
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit