Välkommen hit till min bloggfredag 3 augusti 2012

Min spindel daglilja….


Hela förmiddagen idag tillbringade jag med att dels skola om en massa plantor till större krukor och plantera ner en del jag fick av Lena . Sen så kom det stora åskvädret, nått jag definitivt inte gillar, jag är rädd för åska. Tur jag fick besök då så man inte räknar ihjäl sig.

Min spindel daglilja och den enda jag har blommar nu, den är så vacker så vacker. Den heter Hemerocallis 'Tigereye spider'.


En annan vacker daglilja som börjat slå ut sin blomma är
Hemerocallis 'Schnickel Fritz' den ska vara en dubbel daglilja och efter vad jag kan förstår som kommer den dubbla dag två, vi får väl se om det stämmer imorgon.


En sockblomma som är fin i bladverket är den Epimedium x rubrum röd sockblomma. Den röda sockblomman har man väl inte för blomningens skull utan det är de vackra bladen som man mest lägger märke till.  De röda blommorna är ganska små och sitter samlade i glesa klasar och blommar i maj. Den är vintergrön och hemma hos mig är den jätteful på våren så jag klipper bort bladen och den hinner ändå få ett sånt här fint bladverk under sommaren,Två namnlösa liljor igen. Den första vita har jag köpt av holländarna på trädgårdsmässan som nått helt annat, känns det igen??Den andra har jag fått utan namn….men snygg är den!!Imorgon kommer Åsa med bloggen Krumelurigt och bor hos mig en vecka ska bli så kul. Hon och en kompis ska delta på Nolia mässan.

Ha det gott!!
10 kommentarer:

 1. Hej
  Tigereeye Spider är jättefin! Kul att du har den.
  den vita var också vacker, men det är inte Outrageous, den är orange med rött öga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp du har alldeles rätt, skrev fel:)Jag fick den som Hemerocallis 'Schnickel Fritz' om det nu stämmer???

   Radera
 2. Snygga dagliljor! Att få felnamnade liljor har jag också fått Grrrrrr, går väl an om det är en vit eller rosa som kanske kan passa in i omgivningen men när man velat ha en rosa och får en knallorange då blir man inte glad;( Trevligt med bloggbesökare;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vilken sötnos den var - Spindelliljan.
  Trevligt med blomningen i rabatterna när det alltid är ngt på gång :)
  Ha det gott /bea

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder du visar Berit! Det finns ju så himla många liljor, men jag köpte liljelökar på Blomsterlandet för många år sedan till en lilja som faktiskt är min favorit. Den är, som din, vit med grön mitt och den hette ´Alaska´.

  SvaraRadera
 5. Så fina de är!
  Vilken lycka att få hämta hem plantor så där! Jag har ju också haft förmånen att få gräva upp en liten del.

  Tack för tipset om rosorna!!

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga liljor och dagliljor du visar! Jag gillar även bilden på Sockblomman som är en av mina favoriter i trädgården. Underbart vacker i all sin enkelhet:-)

  SvaraRadera
 7. Oj, oj. Vill också ha en spindel, helt klart.

  SvaraRadera
 8. Så mycket fina växter du har Berit! Liljorna är ljuvliga och spindeldagliljan är verkligen en dramatisk 'dam'/Anja

  SvaraRadera
 9. Så läcker lilja den längst ner! Med prickar i svalget (fast det lät inte så trevligt).Me like! Hoppas Nolia mässan är bra.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit