Välkommen hit till min bloggonsdag 8 juni 2011

Häckrensning igen!!!!!!!

Idag har vi äntligen fått värme, så nu har linne och shorts varit på. Underbart!!


Jag har planterat upp min skuggrabatt idag, planterat in lite nytt, tagit bort och flyttat runt…känns det igen??Jag hoppas jag blir nöjd sen, det är lite svårt att se hur det kommer att se ut eftersom alla hostorna just tittat upp. Tur det går att flytta runt igen.

Sen så har jag äntligen sått och planterat ut de grönsaker jag fördrivit.Skönt att jag kan stryka det också från måste-listan. Så nu ska jag bara vänta till jag åter igen kan gå och äta ärtskidor från landet. Åå vad jag längtar till det.

 Phlox bifida, Sandflox har startat sin blomning. Jag föll i trans då jag hittade den ifjol på Särkän i Finland så den fick följa med mig hem. Nått jag inte ångrar.Jag åker igen till Särkän på torsdag:)


Även Uvularia grandiflora, sorgklocka blommar nu för fullt. Ett konstigt namn på en vacker blomma kan man tycka, men namnet kan härröra till att den har så mörka vårskott.


Så här ser min nya Corydalis ut som jag köpte igår. Den är kanske 15 cm hög och blommar i rosa. Är det någon som vet vad den heter??


Usch hur min spireahäck ser ut…oj om någon kunde komma och gräva upp den eller hälla Roundup på den. Jag lovar jag skulle blunda och inget säga till hyresvärden. Det är han som vill ha den kvar, inte jag. Ni som följde ifjol mina äventyr med denna häck, totalt full av ogräs, vet vilket jobb jag la ner då Så det är inte kul då man ser detta igen…men det är bättre än i fjol.Nu är den ju kantskuren iallafall.Så nu sitter jag åter med häcken i häcken och slåss med myggen..

Ha det gott!!

14 kommentarer:

 1. Nu har jag läst ikapp på din blogg! men så mycket fint som blommar hos dig. jag blev kär i den smalbladiga röda rosenroten...om man nu kan bli kär i en växt? Jo, det kan man.

  Ni verkar ha haft det roligt på er turné häromdagen - alltid roligt att kolla runt.

  Stackars dig med den där häcken som är så trist. En ogräsbemängd lååång häck är aldrig roligt. Hoppas att du får styr på den...

  Kramar Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Fina plantor speciellt floxen;) Fy fabian vilken skitjobb att rensa i den häcken:( Kommer ihåg vad du slet förra året, synd att du "måste" ha den kvar.Kan inte du "råka" tappa lite round up på den:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vilkne härlig sommarvärme, jag njuter och nu skall jag ta mig ut om en stund för att fortsätta gårdagens rensning som är det sämsta med trädgård ;)
  men det brukar bli fint efteråt.
  Fin flox, lite annorlunda.
  Har du dina rötter i Finland?
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 4. Nää jag har inte mina rötter i Finland, däremot har Finland några fina plantskolor som har en massa rariteter och ett annat utbud på träd och barr. Och sånt som kan vara svårt att få tag på.De är billiga på träd, halva priset mot Sverige..lika med barr.

  SvaraRadera
 5. Fina växter. Nya för mig . Ja, nu är det värme iallafall. Härligt !!

  Tråkigt med häcken .

  Kram

  SvaraRadera
 6. Så trist med den häcken.Vilket slavgöra att rensa bort ogräs i den.Men dina blommor är underbara.

  SvaraRadera
 7. Kul att du hittade mig så hittade jag till din trevliga blogg.

  Tack för tipset med att klä min kryddlåda med plast. Tänkte inte alls på det innan.

  Ha en bra dag.

  Åsa

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Inget kul med häcken... Hade ju varit bättre att få ta bort den, bekämpa ogräset och sen sätta nytt. Du får tjata på hyresvärden ;)
  Vilken läcker flox, den får jag komma ihåg!

  SvaraRadera
 10. Förstår att du föll i trans över floxen! Den är verkligen fin!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  PS Jag har inte heller sett dessa larver (som jag skrev om) förut. Idag hittade jag en till. Undrar om de kläcks inuti fröhusen?

  SvaraRadera
 11. Kan inte hjälpa dig med Corydalisen (som var söt fast den inte var blå)men kan tycka synd om dig för häck-mödan.

  SvaraRadera
 12. Sorgklockan är sååå gullig, men har inte sett den innan. Floxen du visar bild på är osså jättefin, ovanlig kan jag tro. //Helén

  SvaraRadera
 13. O jättefin flox!Sorgklockan ser lite deppig ut därav namnet kanske?
  Trist med häcken kan du inte plantera in nått som tar kål på ogräsen o som ger dig glädje?!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 14. Vilket trist jobb att rensa ogräs i en tråkig spireahäck. Dina bilder på blommor är så vackra. Sorgklockan var ny för mig.
  Ha en bra dag.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit