Välkommen hit till min bloggtorsdag 9 juni 2011

Särkän , Finland imorgon!!!

Imorgon bitti far jag och en kompis åter igen till Särkän i Finland, en liten resa på ca 80-85 mil tur och retur. Men den plantskolan är värt ett besök, för där kan man hitta måånga rariteter och roliga plantor. Jag ska kolla på ett rödbladigt träd jag, en Malus kanske?? Vet inte riktigt än men jag just nu ett död Shuberthägg i rabatten som ska bytas ut mot något annat, men vad??Jag kommer säkert hem med nått helt annat …
Ikväll har vi varit och besökt en trädgård, bilder kommer sen, men där fanns mycket spännande och jag har aldrig i mitt liv sett någon som driver upp så många plantor.Det var plantor överallt!!!Kul!!!
Min ljusblåa Primula x pubescens har börjat blomma nu, den har stora ljusblåa blommor. Gillar den jättemycket!


Även Wulfenia carinthiaca har nu börjat sin blomning, den har en sådan fin blå färg och så gillar jag dessa böjda blommor.
Kan detta vara Ranunculus aconitifolius ’Flore Pleno’ har fått den som hvita droppar så det är svårt att veta då.den är inte så hög bara kanske 15 cm nu.


Ha det gott!!

2 kommentarer:

  1. Åh, vilken fin färg på Primulan...alldeles babyblå:)Ha det så trevligt på resan, och kör försiktigt//Helen

    SvaraRadera
  2. Va kul att åka på plantskoleresa, det hade jag också velat göra. Wufenian var ju så fin, en sådan tror jag att jag ska försöka få tag på.
    Agneta kram

    SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit