Välkommen hit till min bloggtorsdag 23 juni 2011

Min stenmur

Jag har en gammal och en ny stenmur som är ca 25 meter lång, kan vara längre, jag är så himla dålig på att bedöma längd. Den gamla delen var helt okej då jag flyttade hit men den nya delen som är kanske är 15 meter var totalt gräs överväxt. Min hyresvärd hade låtit tippa hit sten och sen hällt jord på, det var inte en vacker syn vill jag lova.

 Så första sommaren i detta hus, så började jag rensa upp denna stenmursdel och började plantera in lite växter, sen kantskar jag den också så att det inte kommer in mera gräs i den. Jag har ett gissel i den, åkerfräken men det får jag leva med…tyvärr!!!

Nu är det tredje sommaren som denna mur har blommor och idag ser den ut så här…snart kommer dianthus och mycket annat att börja blomma där ..ska bli kul och se hur det tar sig där i år. En hel del mera ska in nu i år.
Dianthus nardiformis
både rosa och vit phlox växer därHa det gott!!

 

8 kommentarer:

 1. Vilken underbar förändring du lyckats med. Det må jag säga. :o)
  Det ser ut som om det finns plats för fler plantor där också, det är alltid kul när man har någonstans att plantera nya fynd.
  Skall du sälja plantor på Öjeby kyrkmarknad? Vi brukar alltid besöka den marknaden, den bästa marknaden i Norrbotten tycker jag, inte så mycket krims-krams. Dessutom finns där alltid några som säljer plantor.
  Ha en Glad midsommar.

  SvaraRadera
 2. Fint det ser ut!Det är ju så fint med växter o sten ihop.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Vilken förändring och framförallt förbättring !! Undrar hur din hyresvärd tänkte där egentligen när han tippade både sten och jord på det viset;)) Tur att det flyttade in en människa med både smak, kunskap och vilja:)) Nu ser det ju helt fantastiskt ut:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Så fint du har plockat fram muren - en sån skillnad! Trevliga små växter dessutom... ska bli roligt att se när nejlikorna drar igång på allvar.

  Trevlig midsommar och kram från Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Vilken skillnad..Wow!! Riktigt snyggt blev det!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Vilket jättejobb du har gjort där.Och så fint det blev.Vad du är bra på att fixa till det.Ha nu en trevlig midsommar.

  SvaraRadera
 7. Vilket digert jobb du gjort och SNYGGT blev det!
  Jag har samma problem, ett stenröse utan dess like som jag borde ta tag i, men det är jätteprojekt och en minigrävare borde finnas att tillgå :)
  Glad Midsommar! /Bea

  SvaraRadera
 8. Ååå jag som älskar sten tycker det ser helt fantastiskt ut. Kram

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit