Välkommen hit till min bloggsöndag 5 juni 2011

Storm och glädjeämnen

Storm och tromb hade vi igår. Himlar vad det blåste, jag var rädd att mina gamla björkar skulle fara eller knäckas men de står kvar intakta, likaså växthuset. Jag tillbringade en hel del tid i det under stormen och det gungade ordentligt men står kvar. En massa kvistar finns på gräsmatta och i rabatterna men annars inga skador vad jag kan se idag.
Jag har ikväll åter packat bilen full med plantor för en växtmarknad i Hortlax imorgon.

Men oj vad det har exploderat i rabatterna, det går rasande fort nu. Jag har gått en fotorunda ikväll och detta är en del av resultatet.

Mest glad är jag för den här Fritillaria pallidiflora, Blek klocklilja för den planterade jag så sent, 4 november, att jag inte trodde den skulle överleva och då jag petade i våras så såg det kört ut. Men nu blommar den.


 
Min Trillium grandiflorum?? har börjat blomma, det är första gången den blommar. Den har stått och stampat i flera år kanske på grund av två flyttar men äntligen , äntligen får jag se vilken det är .


Taraxacum pseudoroseum rosa maskrosen har hur många knoppar som helst och blommar så fint!!


En tulpan jag satte i fjol som heter ’Happy generation’ kan väl inte ha ett mera passande namn för visst blir man glad då man ser den
i knoppHylomecon japonica ,japansk skogsvallmo lyser som en sol i skuggrabatten.


Primula saxatilis, Purpurviva blommar så underbart i olika nyanser av lila.


Primula veris Gullviva , här i en rödare variant har jag i stenmuren där den lyser upp för alla som går förbi på gångvägen.
Ha det gott!!!


 


6 kommentarer:

 1. Vill bara önska dig lycka till på Hortlax växtmarknad. I år hinner jag inte dit...=(

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att både björkar och växthus klarade sig i stormen:)) Det är otäckt när det blåser på det viset. Underbara bilder som vanligt;) Ha det så trevligt och lycka till på växtmarknaden/Monne

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att allt klarade sej i stormen.Tycker inte om när det blåser så.Ha det bra.

  SvaraRadera
 4. Skönt att allt gick bra i ovädret. Vilka härliga växter du visar. Man blir så glad när det kommer upp växter som man trott det var kört med. Purpurviva ser intressant ut. Får nog googla lite. Japansk skogsvallmo kan jag verkligen tänka mej lyser fint i lunden.
  Lycka till på växtmarknaden!

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att det klarade sig...usch för en sån tromb! Purpurvivan var en nyhet för mig! Jättefin..kanske vi kan ha ett fröbyte sen :)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. ja det gick bra på marknaden,kom hem med mindre än då jag for.
  Naturligtvis så kommer jag att plocka fröna av den Irene:)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit