Välkommen hit till min bloggtorsdag 2 juni 2011

Projekt ett avklarat!

Idag har jag gjort pallkragen färdig, fyllt jord och flyttat en rabarber dit, jag kan väl säga att den är gode ledsen just nu, ligger platt ner. Hoppas den repar sig. Tanken var att jag skulle hinna så och börja plantera ut det grönsaker jag fördrivit men det hanns inte med idag. Så det få ta en annan dag…lika med gräsklippningen. Man jag lovar det jobbet försvinner inte, gräsklippningen . Ibland önskar man att man uppfann det där gräset som Granngården gör reklam för, som bara blir 3 cm högt och sen slutar växa utan bara blir tätare. Däremot har en del av planteringskön betas av idag..några har fått komma i rabatt.

Idag så har jag fotat lite av varje, mycket är i blom och en hel del är på gång. Men jag vill visa er i alla fall Rhodiola kirilowii var. Rubra röd smalbladig rosenrot. Den vill stå i sol-halv skugga och blir ca 40 cm hög. Blommar nu men brukar blomma lite senare här uppe.Så här såg det ut före en ny pallkrage, inte så bra bild den är från ifjol. Glömde ta bild på innan

Så här blev det innan den slokande rabarbern fick flytta dit.

Kan inte låta bli att lägg in en till bild på min fina aurikel `Merlin Stripe`en aurikel hybrid från Jürgen Peters

Imorgon åker jag på en liten trädgårdturne, det blir besök på Rydlinge handelsträdgård i Skellefteå, sen så bär det av till Burträsk och Märta Eklund på Vargviksgården. Köpa plantor..jag ? Näää, näää inte det:))
 Sen ska vi fara och hämta lite mera rostiga skärmar också hos min kompis i Burträsk, eller rättare sagt på hennes jobb.

Ha det gott!!

4 kommentarer:

 1. Så fint det blir med pallkragarna i gruset:) Gräset???? växer det hos dig?? det gör det inte här- NOT;))))) Idag ska vi fortsätta att beta av vår planteringskö - det underliga är att den liksom har en tendens att aldrig bli mindre ändå, förstår inte detta:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilken häftig rosenrot! Har du dragit upp den själv? Jaha, angående rabarbern, är det normalt att de lägger sej platt när man planterat om dem? Jag tog upp en liten rabarberplanta som växte i en dumphög i älvsbyn, nån dag senare så var den också platt, jag antog att den strukit med.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Ljuvlig färg på rosenroten där! Och jag hade helt glömt bort att kika efter vita vivan du nämner i förra inlägget, den är fin den, förstår inte varförden är så svår att hitta på vanliga plantskolor!

  krmakram Hillevi på bloggen Tankar fr trädgårdsmästaren

  SvaraRadera
 4. Åh, va fin Rosenroten är....skulle absolut passa hos mig:) Vilken färg. Fint med pallkragarna. //helén

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit