Välkommen hit till min bloggonsdag 15 juni 2011

Min rosa dubbla primula..och lite till

Just nu har jag sommarlovslediga barnbarn, en glädje som är stor att få rå om dem på dagarna. Imorgon ska vi plantera deras egna krukor, eftersom de själva fått bestämma vilka frön de ville sätta, jag har fördrivit åt dem, så blir det spännande mix i krukor. Trädgårdsarbetet får vara till kvällarna, men eftersom jag inte riktigt är ok än så kanske det är bra.

Nu har min rosa dubbla primula börjat blomma.Den tillhör fådda blommor så jag vet inte om det är en namnsort.En annan snygging som har börjat blomma nu är Geranium renardii Nätnäva. Den har sånt snyggt bladverk och växtsätt.
En till som har ett underbart bladverk är Lamium galeobdolon 'Hermann's Pride’, Gulplister. Jag gillar väl inte så mycket blommorna men älskar dess blad. Livar upp i rabatten och man ser det andra som är runt den.


Sen så blommar även Dodecatheon meadia, Tolvguda blomman. Jag gillar denna blomma som man måste gå nära för att se, den har en fantastisk blomma.


Ha det gott!!

4 kommentarer:

 1. Kul att få rå om barnbarnen:) Geranium renardii är även min favorit:) Plister är vackert men det kan ju "ta över" om man inte passar sig:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilken snygg plister!Jag har blivit lite tokig i olika plistrar just för bladens skull. Kan vi byta pålister med varandra? Jag har ren knallgul med rosa blommor (snyggare än vad det låter)
  Jag har så 'konstigt' med mina barnbarn: en på fyra veckor frågar inte efter sin farmor ännu och en på 17 år frågar inte heller efter sin mormor på hektiska sommarlovetså det stör pårecis;)))!!/Anja

  SvaraRadera
 3. det här plistret sprider sig inte och det är högt det är kanske 30-40 cm högt ska visa bild sen på hela.

  SvaraRadera
 4. Plisterns blad är ju jättesöta, vill se bild sen när den blommar:) //helén

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit